Predložite mlade i talentovane ljude za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“

Foto: Srđan Spasić/Organizacija Nađi Raula
Foto: Srđan Spasić/Organizacija Nađi Raula

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša uz podršku porodice Milić i ITKonekt-a iz Beograda, ove godine po peti put nagrađuje mlade i talentovane ljude u šest zvaničnih kategorija.

Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“ pokrenuo je Jovan Milić sa željom da se u društvu promovišu i dodatno ističu uspešni mladi ljudi.

„Kada smo osnivali nagradu, imali smo na umu samo jedno, a to je da podržimo mlade i talentovane ljude iz naše države i regiona. Kroz ovo priznanje svake godine promovišemo najuzvišenije vrednosti u našem društvu i trudimo se da tim mladim ljudima budemo neophodni vetar u leđa“ – ističe Milić i dodaje da je ograničenost jako loša po društvo: „Znate, zatvoreni i ograničeni ljudi guše se u neznanju i kreću se putem koji ih vodi u ambis nesreće. Zato je važno da negujemo otvorenost mladih ljudi, otvorenost da rasuđuju i da budu slobodni, a da ne bismo bili u pomenutom ambisu nesreće potrebno je da ulažemo u budućnost svakog zdravog društva, a to su mladi i talentovani ljudi.“

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ dodeljuje se u šest kategorija: nauka i obrazovanje, kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, institucija godine i specijalno priznanje.
Svake godine dodeljuje se i Plaketa mira, pojedincima koji svojim radom poboljšavaju položaj mladih.

Od pre dve godine, odlukom komisije dodeljuje se i medalja humanosti. Priznanja se dodeljuju učenicima, studentima i mladima do 35 godina starosti.

„Pozivamo zainteresovana fizička i pravna lica da pošalju svoje predloge. Neophodno je da popune formular i da isti pošalju na adresu: sma.nominacije@gmail.com Konkurs za dodelu Nagrada “Svetislav Milić – mladima od srca”, otvoren je do 1. oktobra, a imena dobitnika biće saopštena u prvoj nedelji novembra, dok je svečana dodela zakazana za drugu nedelju novembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu” – zaključuje Milić.

U prethodnim godinama nagrađeno je 40 pojedinaca i institucija, među kojima i: Nj.S. Patrijarh srpski gospodin Porifrije, Nj.K.V Princeza Ljubica Karađorđević, proslavljeni košarkaš Stefan Jović, dr Maja Mijajlović, Veljko Đurić, Emilija Jovanović, Luka Radičević, Jana Dragović, Fakultet umetnosti u Nišu, Centar za talente Čačak, Matematička gimanzija u Beogradu i drugi.

Za nagradu „Svetislav Milić“, prema pravilniku Nagrade mogu se predložiti pojedinci i/ili institucije. Kandidati ne mogu samostalno da se prijave.

Potrebno je poslati nominacije koje sadrže: kratku biografiju kandidata – popunjeni formular prijave, opis aktivnosti, relevantne dokaze, odnosno linkove ka web stranicama, gde se komisija može detaljnije upoznati sa radom kandidata.

Predloge sa pratećom dokumentacijom potrebno je poslati na mejl: sma.nominacije@gmail.com najkasnije do 1.10.2023. godine.

Global Digital Clinik