Streličarski klub „Niš“ osvojio treće mesto na Državnom prvenstvu u Temerinu

SK Nis
SK Niš ostvario zapažene rezultate

Na nedavno završenom Dvoranskom državnom prvenstvu u streličarstvu u organizaciji streličarskog kluba “Castle Archery” iz Temerina, niški streličari ostvarili su zapažene rezultate i osvojili medelje u individualnoj i ekipnoj konkurenciji.

Državno prvenstvo u streličarstvu u Temerinu

Takmičenje je održano 24. i 25. marta u Temerinu, a prvog dana takmičile su se mlađe kateogrije i veterani, a drugog seniorska konkurencija.

Učestvovalo je 165 streličara, od toga 56 u najjačoj seniorskoj kategoriji olimpijskog luka.

Prvog dana niški streličari su imali zapažen uspeha u konkurenciji olimpijski luk veterani i olimpijski luk juniorke.

Čedomir Marković je u konkurenciji veterana zauzeo treće mesto dok je u konkurenciji  juniorki Katarina Sikiruš bila prva.

“U nedelju, 25. marta smo nastupili kako u ekipnom tako i u individualnom sastavu. Ove godine naš klub je zauzeo treće mesto u ekipnom plasmanu”, kažu u SK “Niš”.

Katarina Sikiruš, SK “Niš”

Što se  individualnog dela tiče najbolji takmičar SK “Niš” Nikola Stefanović je i u polu-finalu i u meču za bronzu gađao sve do zlatne strele i oba puta bio poražen za debljinu strele jer je protivnik bio bliži centru.

“Naš najbolji takmičar je gađao odlično ali u sportu je ponekad potrebno i  malo sreće koja nam ovog vikenda očito nije bila naklonjena”, ocenjuju u SK “Niš”.

Podsetimo, ovim turnirom se završila sezona u dvorani, a sledeća takmičenja na otvorenom su za mesec dana.

Global Digital Clinik