Statistika: Koliko je koji horoskopski znak sklon zločinima

Astrologija i statistika
Astrologija i statistika

Astrologija i statistika se ne poklapaju. Flegmatični Bik voli sigurnost, Lavovima su neustrašivost i borbenost način života, Škorpije su plahe i nagle, a Ribama je primena sile strana…

Ipak, policijski statistički podaci pokazuju koji horoskopski znak ume da „poludi“.

FBI je objavio datume rođenja serijskih ubica, na osnovu kojih se pokazalo da su određeni znakovi skloniji nekim vrstama zločina.

 1. Blizanci

Iako se smatraju dvoličnima i svi uglavnom imaju loše mišljenje o njima, statistika pokazuje da su blizanci krivi za najmanje ubistava. Možda se jednostavno ne žele time zamarati.

 1. Vodolija

Uprkos njihovoj nestabilnoj prirodi, oni su drugi najneviniji znak. Kod njih se ipak moramo zapitati jesu li samo previše pametni da budu uhvaćeni na delu. Njihov veliki ego bio bi ozbiljno narušen da se pokažu toliko traljavima u prikrivanju dokaza.

 1. Lav

Ovaj inače agresivan znak zauzima prilično nisko mesto na lestvici. Kad počine ubistvo to se najčešće događa zbog privlačenja pažnje na sebe. Njihovi agresivni porivi su možda očigledniji, ali na kraju uvek prevlada potreba da budu u centru sveta.

 1. Vaga

Vage su poznate kao strpljive i smirene, ali i kod njih postoji granica. Vagina ljubaznost će nestati u trenu kad shvate da neko bezobzirno iskorišćava njihovu veliku dobrotu.

 1. Devica

Uredne i pomalo psihotične, device bismo očekivali na nešto višem mestu, ali statistika pokazuje da su one sklonije krađama i prevarama nego ubistvima.

 1. Ribe

Poznatije po svojoj nežnosti i saosećanju, ribe teško zamišljamo kao nasilne zločince. Ipak pokazalo se da su neki od najbrutalnijih serijskih ubica rođeni upravo u ovom znaku, poput Johna Waynea Gacyja, Richarda Ramireza i Aileen Wuornos.

 1. Jarac 

Iako se na ovoj listi drže zlatne sredine, ubica koji je presudio najvećem broju ljudi je upravo jarac. S obzirom na to da su poznati po poštovanju pravila, s njima bi trebalo biti pažljivi.

 1. Ovan

Ovnovi su osobe prilično kratkog fitilja. Brzo planu i njihov je bes prilično neobuzdan, ali isto se tako brzo i smire. Ako im se zamerite, pametno ih je na neko vreme izbegavati jer su skloni da “polude” odnosno izgubie kontrolu.

 1. Bik

Bikov gnev može biti intenzivan, ali skloniji su prevarama i pljačkam nego ubistvima. S obzirom na njihovu ljubav prema hedonizmu i luksuznom životu, ne možemo reći da nas je iznenadilo.

 1. Strelac

Strelci su skloni avangardi u svemu pa i u zločinu. Sebe smatraju rođenim vođama, a njihove su ambicije megalomanske. Dovoljno je reći da su Ted Bundy, Pablo Escobar i Staljin bili strelci.

 1. Škorpija

Prema FBI statistici, Škorpije su psihopate sklone sadističkim ubistvima iz kojih vuku perverzno zadovoljstvo.

 1. Rak

Neočekivani prvaci lestvice su rakovi. Skloni su stalnim promenama raspoloženja i prilično nepredvidljivi, a najčešće ubijaju iz ljubomore.