Stanovnici opštine Doljevac od danas mogu prijaviti štetu od poplava

stanovnici opštine Doljevac
Foto: Ilustracija, MUP

Za naknadu štete koja im je načinjena tokom nedavnih poplava stanovnici opštine Doljevac mogu se prijaviti od danas do 9. februara.

Stanovnici opštine Doljevac prijave štete mogu podneti isključivo preko pisarnice Opštinske uprave, na propisanom obrascu, navodi se u pozivu. Obrazac se može preuzeti na pisarnici uprave. Takođe i kod predsednika mesnih zajednica Mekiš, Orljane Šarlinac, Šajinovac i Belotinac. Prijavu je moguće podneti svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

„Prijave upućene nakon 9. februara, kao i prijave koje nisu podnete na propisanom obrascu neće biti razmatrane od strane Komisije“, ističu iz opštine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Komisiji svakog radnog dana od 8 do 15 časova. To možete učiniti lično ili na broj 018/4810056.

U opštini Doljevac bilo je poplavljeno stotinak domaćinstava. Bujica je nanela veliku štetu i lokalnim saobraćajnicama i mostovima na manjim vodotokovima.

Predsednik opštine, Goran Ljubić, rekao Beti da su dobili obećanja države da će u narednom periodu biti regulisani svi kanali i korita reka i potoka na području Doljevca. Na taj način se poplave ne bi ponavljale iznova svake godine.

Ljubić je rekao da ta opština već 17 godina ima probleme sa poplavama. „Sanacija štete svake godine odnese oko 15 do 20 miliona dinara“, rekao je.