Stanković: SNS u Nišu pokušava da se izvuče na Vučićevo ime, važno da izlaznost bude velika

djordje stankovic
Foro: Đorđe Stanković

Kandidat za gradonačelnika opozicione koalicije “Biramo Niš” Đorđe Stanković izjavo je za N1 da su predstojeći lokalni izbori presudni za Niš, ali i za sve ostale lokalne sredine, te da je izuzetno važno da izlaznost bude velika.

„Ukoliko izlaznost bude velika, SNS će sigurno početi da pravi greške i sigurno će pasti u nekoliko lokalnih samouprava“, kaže Stanković.

Dodaje da je uvek verovao da će iz Niša krenuti promene, zato što je Niš stagnirao poslednjih 12 godina.

„U Nišu smo zaista svedoci loše lokalne vlasti, zato što je generalno grad uništen, devastiran, a posebno što su ostali gradovi napredovali. Ja mogu slobodno reći da su se neki gradonačelnici ili predstavnici gradova borili za svoje gradove i da su ti gradovi negde i napredovali poslednjih 12 godina. Ali Niš ni blizu i u tom smislu ja smatram da tu postoji najveća šansa“, rekao je kandidat za gradonačelnika koalicije „Biramo Niš“.

Zbog toga, kako kaže, smatra da su ovo presudni lokalni izbori za taj grad, ali i za sve ostale lokalne sredine.

„SNS je u Nišu jako loš brend, SNS nije ispunio očekivanja, ogrezao je u korupciji u zadnjih 12 godina. Ono što je činjenica, to je da nova lokalna vlast koja god, ako bi bila SNS, neće biti bolja nego prethodna, biće ista. Poenta je da sa imenom Aleksandra Vučića, oni pokušavaju da izvuku celu priču. Bez njega, oni bi u Nišu bili ‘mrtvi’“, kaže Stanković.

Ističe i da SNS-ovi glasači neće glasati samo za SNS kada je lokal u pitanju.

„U toku ove kampanje, proteklih 3-4 nedelje, srećem konstantno ljude na ulici, pričam sa njima. Pre tri dana mi je prišla jedna baka i rekla, ja mislim da je Vučić lider, ja mislim da je on dobar za Srbiju, ali na lokalu nije dobar, nije imao dobre kadrove, glasaću za vas, glasaću za opoziciju. Verujte mi, to nije fraza, zaista se je desilo, ne jedan put, da mi to kažu starije osobe koji jesu stabilni SNS glasači“, kaže Stanković.

Izvor: N1

Global Digital Clinik