SK Niš osvojio važne poene u Kupu Srbije

SK

Takmičari Streličarskog kluba “Niš”, na drugom po redu održanom turniru u streličarstvu na otvorenom, koje je održano u Kragujevcu, osvojili su dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

U najbrojnijoj konkurenciji, olimpijski luk seniori, Mihajlo Stefanović koji je i ovaj turnir završio veoma uspešno i okitio se srebrnom medaljom. Na kraju kvalifikacija Mihajlo je bio ubedljivo prvi sa odličnih 640 poena, čak 31 više od drugoplasiranog streličara, ali kroz eliminacije došlo je do malog pada u koncentraciji pa je Mihajlo izgubio “zlato” sa 4-6. Kod seniorki olimpijskim lukom Nataša Mitić  je postigla isti uspeh i osvojila srebro. Nataša je i u kvalifikacionom delu bila druga, i kroz eliminacije je potvrdila svoj plasman.

U konkurenciji mešovitih ekipa Nataša i Mihajlo su bili ubedljivo prvi pa su i osvojili zlatnu medalju u ekipnom delu takmičenja.

U konkurenciji kompaund luk seniori, Ognjen Nedeljković je bio prvi već u kvalifikacionom delu gde je SK “Niš” imao čak trojicu takmičara koji su svi imali po 681 poen, međutim Ognjen je imao najviše pogođenih centara. Kroz eliminacije Ognjen nije izgubio ni jedan meč i na kraju je i potvrdio svoj plasman i osvojio zlato.

SK Niš je ovog puta zabeležio uspeh i kod veterana, olimpijskim lukom gde je Zoran Marković Zoran osvojio bronzanu medalju.

U sistemu takmičenja Kupa Srbije ovo su veoma važni poeni za SK “Niš” koji sada juri svoju četvrtu uzastopnu titulu.

“Ostaju nam još dva rangirna takmičenja pre završnice kupa koja se ove godine održava u Nišu 11. avgusta. Ali pre toga našeg Mihajla očekuje važno takmičenje u Turskoj gde će se nadmetati za još nekoliko preostalih kvota za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Optimistični smo, i šanse za plasman postoje, imamo još nekih mesec dana za pripremu i to vreme planiramo da iskoristimo maksimalno”, zaključuju iz SK “Niš”.

Global Digital Clinik