Šta pokloniti muškarcu za rođendan

rođendan
Foto: Ilustracija

Mnoge žene smatraju da je za muškarce teško kupovati poklon, pogotovo ako ne poznajemo dobro mušku osobu koju je potrebno darovati.

Međutim, muškarci se ne bi složili sa stavom da su zahtevni primaoci poklona, čak naprotiv.

Ako se bliži bitan datum u životu vama drage muške osobe, ako želite da ga iznenadite za njegov rođendan i poklonite mu nešto korisno što će zauvek pamtiti, pročitajte tekst pa brzo u prodavnicu!

1. Poklanjanje garderobe i veša

Garderoba je kultni poklon sa kojim nikada nećete pogrešiti! Jedino u šta se treba prethodno uveriti jeste veličina košulje, džempera, majice, pantalona ili nekog drugog odevnog komada koji planirate da kupite svom drugu, momku ili ocu.

Kvalitetan veš i kupaći su još jedan način da iznenadite dragu mušku osobu za rođendan. Kupaći modeli za muškarce koji će biti hit na plažama biće dobar dodatak njegovom koferu ukoliko mu rođendan “pada” pred odlazak na more ili odmor na kojem zna da će plivati.

Donji veš od kvalitetnih materijala kao što su pamuk, kašmir ili svila – ako je ljubitelj, takođe je dobar dodatak fioci. Tople potkošulje, pidžama za hladne dane ili bademantil su unverzalni i svima potrebni komadi koji se rado poklanjaju, ali i rado nose.

2. Poklanjanje kozmetike za ciljanu njegu

Kozmetički setovi ili neki ekstravagantniji mirisi neki su od najčešćih izbor za poklone muškarcima. Međutim, ukoliko želite da izbegnete klišeizirane setove poput onih koje smo sretali dok smo bili mali – birajte kozmetiku koja spada u domen ciljane nege.

Ako vaš drugar ima bradu – poklonite mu set za negovanje i rast dlake na bradi. Ukoliko obožava da se farba, tu su setovi za negu tretirane kose.

Takođe, ukoliko znate da vam prijatelj ili momak uvek lepo miriše – poklonite mu neki od retkih parfema, potrudite se da ih pronađete u salonima kozmetike i konceptualnim parfimerijama. Retki parfemi su odličan poklon i za one muškarce kojima ne znate šta da poklonite jer “imaju sve”.

3. Poklanjanje slatkiša

Nema osobe koja je imuna na slatke zalogaje, jedino oko čega se treba potruditi jeste da saznate u kojim to ukusima uživa muškarac kojeg planirate iznenaditi za rođendan.

Slatki dar možete pokloniti i nezavisno od nekog drugog poklona. Torta, kolači, krofne ili neki drugi slatkiš ne mora biti dodatak već primarni poklon. Ništa ne govori koliko vam je stalo nego trud koji uložite da lično pripremite neku omiljenu poslasticu svom momku, drugaru ili ocu.

4. Poklanjanje društvenih igara ili ukrasa

Šah ukoliko vam drugar, brat ili partner voli ovu igru i uspešan je u njoj, riziko, monopol i druge društvene igre ukoliko se često okupljate u sličnim druženjima.

Danas su popularne i virtuelne igre, ali ne brinite, ne morate poklanjati VR – ali ako znate da vam drugar voli ovakav vid zabave, obradujte ga kupovinom neke od igrica koju će obožavati.

Lep rođendanski poklon mogu biti i krigle, ukoliko je muškarac ljubitelj piva, male čašice za tekilu ili luksuzne čaše za konjak ili viski.

Drvene kutije za cigare su odličan poklon muškarcu koji uživa u tompusima, a jedan ovakav znak pažnje odličan je ukras i za stan, koji može skladištiti sitnice koje se inače gube i rasipaju po kući.

5. Poslovni pribor, “gedžeti” i aksesoari za poklon

Aksesoarima kao što su torbe za posao, u kojima se može poneti sveska, olovke, stikeri, pa čak i lap top – niko neće odoleti. Kvalitetna torba za svoj lap top računar je odličan poklon, pogotovo ako muškarac posluje u domenu informacionih tehnologija.

Slušalice za telefon, bluetooth ili earpods su takođe jedan od dobrih izbora za rođendanski poklon muškarcu koji voli savremenu tehnologiju.

Nadamo se da smo ovim tekstom barem malo otklonili nedoumicu šta pokloniti za rođendan bitnom muškarcu u vašem životu. Takođe, možete se osloniti na naše savete i za činjenicu da će im vaš poklon biti koristan, kao i da će mu se obradovati. Sada je samo potrebno da plan sprovedete u delo i dočekate rođendan spremni!

Global Digital Clinik