5 beauty odluka za lepšu novu godinu

Novogodišnje odluke

Kada donosimo novogodišnje odluke one mogu ići u različitim smerovima. Neki žele da u novoj godini postanu bogatiji i uspešniji.

Mnogi teže da u novu godinu uđu sa zdravim navikama, krenu u teretanu i dovedu sebe u savršenu formu. Brojni su i oni koji odluče da novu godinu posvete štednji, kako bi čuvanjem novca uložili u nešto značajno. Lepota je često na tapetu kada je u pitanju donošenje novogodišnjih odluka. Predlažemo vam šta to treba da naredite sebi na početku ove godine, kako biste do njenog kraja postigli željeni izgled.

Kupovaću kozmetiku obazrivije

Kupovina kozmetike obično je vođena komformističkim potrošačkim navikama. Uvek najčešće biramo poznate brendove kojima smo lojalni, ili one za koje smo čuli na reklamama ili društvenim mrežama. To nikako ne znači da su ovi proizvodi i kvalitetniji. Naprotiv, dokazano je da veliki broj etabliranih brendova u kozmetičkim preparatima koriste sastojke koji se nagomilavanjem mogu odraziti veoma negativno na naše zdravlje. Zbog toga je važno obazirati se na etiketu proizvoda, istraživanje sastojaka i odabir onih brendova koji koriste prirodne i zdrave sastojke. Danas je, sa razvojem savremenih tehnologija to veoma jednostavno i postoje brojne telefonske aplikacije koje mogu da nas edukuju o sastojcima i istraže za nas sastojke za svaki proizvod koji ugledamo u radnji.

Koristiću prirodna ulja

Ovih dana se na velika vrata vraća ono što su znale i naše bake – da je priroda najbolji izvor lepote. Nega bazirana na korišćenju prirodnih sasjtojaka, primarno prirodnih ulja, može učiniti čuda na našoj koži. Različita ulja različito deluju na našu kožu pa je važno birati ih u zavisnosti od toga da li imamo suvlji i masniji tip kože, kao i po tome jesu li komedogena ili ne. Komedogenost ulja i uopšte kozmetičkih sastojaka počiva na tome da se ne začepljuju naše pore, te ne stvaraju mitiseri, milije i ostale nepravilnosti.

Preventovaću procese starenja

Kada pređemo tridesetu godinu, naša koža gubi tu magičnu sposobnost samoobnavljanja. Nivo kolagena se smanjuje i gubi se na fleksibilnosti kože. Naša koža je sve manje hidrirana, a tome nikako ne pomaže ni štetno UV zračenje koje je sve teže izbeći. Korekcija bora postaje imperativ svake žene koja drži do sebe. Procedure ovog tipa treba raditi i preventivno, posebno kada su u pitanju hijaluronski fileri, koji ubrizgavanjem hijalurona u našu kožu omogućuju hidrataciju vezivanjem atoma vode. Zbog toga kozmetički tretmani treba da postanu redovna novogodišnja odluka savremene žene.

Udovoljavaću sebi više

Poseta velnes centrima i banjama bila je redovna porodična aktivnost pre pedeset godina, a sada se ova vrsta turizma vraća u modu. Moderne dame otkrile su pozitivan uticaj sauna, termalnih voda i sumpornih bazena na svoju kožu i sve češće odlučuju da na ovaj način ulože u sebe. Odlična strana ovog vida nege je što se odražava pozitivno na naše zdravlje širim spektrom delovanja, čini nas relaksiranima, a dobar je i zbog toga što često podrazumeva aktivnost koju delimo sa nekim, pa stimulišemo i društvenu stranu svoje ličnosti radeći na svojoj lepoti. U 2020. nesumnjivo svi treba da bar jednom posete neku banju!

Radiću na lepoti sistematično

Svi kozmetički proizvodi ovog sveta neće nam pomoći da izgledamo lepo, ako se ne ophodimo lepo prema svom telu i ne brinemo o svom zdravstvenom stanju. Ključni elementi lepog lica i kože leže u zdravoj ishrani i zdravom snu. Zbog toga je važno unositi izbalansiranu količinu proteina, masti i ugljenih hidrata u organizam i obezbediti sebi osmočasovni san iz koga ćemo se buditi lepši i zadovoljniji sobom.

Broj mogućnosti da radimo na svojoj lepoti sa rastom beauty industrije raste svakog dana. Sve što nam je potrebno je upornost, dobra edukacija i volja da dobre stvari sprovodimo nad sobom svakodnevno. Učinimo ovu godinu lepšom od svake prethodne i dozvolimo svojoj prirodnoj lepoti da procveta.