Srpski vatrogasci završili misiju spašavanja, u petak se vraćaju iz Turske

Foto: MUP

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina nakon 8 dana, završili su svoje aktivnosti spasavanja nakon razornog zemljotresa u Turskoj i njihov dolazak u Srbiju očekuje se u petak. Tokom svog neprestanog angažovanja spasili su 3 osobe i pronašli ispod ruševina 23 tela.

Tokom prethodnih dana srpski tim neprekidno je učestvovao u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina, pružao podršku lokalnim, ali i drugim timovima na terenu.

Tokom svog angažovanja, srpski spasilački timovi spasili su tri lica, jednu 17-godišnju devojku nakon 108 sati pronašao je i izvukao iz ruševina naš tim kao i 2 lica koja su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija, koji je umnogome doprineo celoj akciji spasavanja. Nažalost, pripadnici Specijalističkog tima pronašli su i tela 23 lica – saopšteno je iz MUP-a.

45 vatrogasaca-spasilaca sa spasilačkim psom Zigijem, spasilačkom opremom i 9 vatrogasnih vozila iz Niša, Beograda, Kragujevca, Bora, Novog Sada, Valjeva, Užica upućeni su odmah nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

Global Digital Clinik