Sotirovski o kancelariji Sime Spasića: Napadi Đilasovih i medija koji su tražili zaštitu stranih ambasadora

sotirovski
Foto: Zvanična FB stranica Dragana Sotirovski

Nakon što je Udruženju porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, a na čijem je čelu Simo Spasić, grad dao u zakup prostorije u centru Niša, gradonačelnica Dragana Sotirovski je pisanje medija o Spasićevoj prošlosti, ocenila kao napad na Grad i nju, kao gradonačelnicu. Ona ocenjuje da to rade Đilasovi i mediji koji su tražili zaštitu od stranih ambasadora, ali ne navodi imena tih medija.

Nakon što je grad dao u zakup lokal u Voždovoj ulici u Nišu udruženju na čijem je čelu Simo Spasić, i ukazivanja medija na to da je Spasić pred sudom u Nišu osuđen za silovanje bivše supruge oglasila se i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ukazivanje medija na Spasićevu prošlost nema veze sa tim što je Udruženje porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji dobilo lokal na koriščenje, već zato što je predsednik tog Udruženja Simo Spasić pred sudom u Nišu bio osuđen zbog silovanja bivše supruge. Na to su ukazalii mediji, a Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, to je okarakterisala kao napad na nju i Grad Niš.

“Napadi dolaze od Đilasovih medija, ili iz medija koji, kako su mi i pojedini  ambasadori potvrdili u susretima u Nišu, tražili njihovu podršku i zaštitu. Napadi su orkestrirani, dešavaju se pred nove pregovore sa Prištinom. Ne iznenađuju me napadi, iznenađuje me odnos pojedinih novinara prema stradalima na Kosovu i Metohiji i njihovim porodicama i pristanak da se namenski menjaju teze”, napisala je između ostalog Sotirovski na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Osim toga, ukazivanje medija na Spasićevu prošlost, ona je juče ocenila i kao napad na Grad i nju kao gradonačelnicu.

Ona nije precizirala na koje tačno medije misli, jer su o davanju u zakup prostorija Udrženju na čijem je čelu Simo Spasić izveštavali mnogi.

Sotirovski je rekla da Grad nema nikakve veze sa tim šta se nalazi u Spasićevoj prošlosti, poput presude zbog silovanja bivše supruge, i da nju kao gradonačelnicu ne interesuje ko šta radi privatno.

[irp]

Podsetimo, Grad Niš dodelio je u zakup prostorije u centru grada Udruženju porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, na čijem je čelu Simo Spasić, a u njima će biti i spomen-soba kosmetskih žrtava, junaka otadžbine i heroja Košara.

Osim što je pred sudom u Nišu bio osuđen za silovanje bivše supruge, Spasić je poznat i po tome što je neretko ometao konferencije za novinare opozicije u Beogradu tako što je vikao na megafon tokom njihovog obraćanja novinarima. Vrhunac svega, prema pisanju portala Nova S, bilo je ometanje skupa “1.000 sveća za Olivera Ivanovića”, u oktobru prošle godine  ispred crkve Svetog Marka u Beogradu.