Udruženje Sime Spasića dobija prostorije u centru Niša

simo spasić
Foto: Zvanična FB stranica gradonačelnice Niša

Grad Niš dodelio je u zakup prostorije u centru grada Udruženju porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, na čijem je čelu Simo Spasić, a u njima će biti i i spomen-soba kosmetskih žrtava, junaka otadžbine i heroja Košara, potvrdila je  gradonačelnica Dragana Sotorovski. Udruženje vodi Simo Spasić, koji je pred sudom u Nišu bio osuđen za silovanje bivše supruge.

Da je rukovodstvo grada Niša dodelio prostorije Udruženju Sime Spasića rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski, istakavši da je kao i svakom drugom udruženju data prostorija u zakup.

Prostorije Udruženja nalaziće se u Ulici Vožda Karađorđa ispred broja 7, a gradonačelnica koja je u kabinetu primila Spasića i članove Udruženja smatra da je ovim potezom učinjena plemenita stvar, jer su im, kako kaže, obezbedili kancelariju u samom centru grada gde će moći da nastave sa aktivnostima.

Foto: Zvanična FB stranica gradonačelnice Niša

„Uz tradicionalnu kosovsku pogaču članovi Udrženja porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji informisali su me da otvaraju kancelariju u Nišu. Njihove prostorije biće u Voždovoj ulici broj 7 gde će moći da dolaze i okupljaju se članovi porodica stradalih. Taj prostor biće istovremeno i spomen-soba kosmetskih žrtava, junaka otadžbine i heroja Košara“, napisala je Sotirovski na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Foto: Zvanična FB stranica gradonačelnice Niša

Zbog ovog poteza gradskog rukovodstva usledile su brojne negativne reakcije, jer je Simo Spasić pred sudom u Nišu bio osuđen zbog silovanja bivše supruge. Osim toga, politički neistomišljenici, ali i pojedini beogradski mediji nazivaju ga i „Vučićevim megafonom“, jer je neretko ometao konferencije za novinare opozicije u Beogradu tako što je vikao na megafon tokom njihovog obraćanja novinarima. Vrhunac svega, prema pisanju portala Nova S, bilo je ometanje skupa „1.000 sveća za Olivera Ivanovića“, u oktobru prošle godine  ispred crkve svetog Marka u Beogradu.