Snežana Radović ponovno izabrana za direktorku Istorijskog arhiva Niša

snezana radovic
Foto: FB Istorijski arhiv Niš

Na sednici održanoj 22. juna, odbornici Skupštine Grada Niša su odlučili da ponovo imenuju Snežanu Radović za direktorku Istorijskog arhiva Niša.

Snežana Radović je nekadašnja šefica Odeljenja knjige za decu u niškoj Biblioteci “Stevan Sremac”. Ova odluka je doneta na osnovu predloga liste kandidata Upravnog odbora Istorijskog arhiva Niša, koji je podnet 11. maja, i prihvaćena je u Skupštini Grada Niša.

Ova odluka označava drugi mandat Snežane Radović na čelu Istorijskog arhiva, nakon što je prvi put izabrana za tu poziciju putem javnog konkursa u junu 2019. godine. Tada je bila jedan od pet kandidata koji su se prijavili za ovu važnu ulogu. Njen ponovni izbor za direktorku svedoči o njenom uspešnom dosadašnjem radu i posvećenosti arhivističkoj profesiji.

Tokom svog prethodnog mandata, Snežana Radović je postigla značajan napredak u Istorijskom arhivu Niša. Organizovala je niz tematskih izložbi koje su privukle veliku pažnju javnosti. Posebno se istaklo Međunarodno arhivističko savetovanje koje je održano u Nišu 2020. godine, čak i usred pandemije koronavirusa. Ova manifestacija je bila prilika za stručnjake iz oblasti arhivistike da razmene ideje, iskustva i najbolje prakse.