Treći po redu Protest protiv nasilja – “NIŠ PROTIV NASILJA”

Pozivamo sve Nišlije i Nišlijke da nam se pridruže na trećoj protestnoj šetnji „Niš protiv nasilja“, koja će se održati u subotu 23. juna, sa početkom u 18h kod Skupštine grada.

Ovaj put, šetaćemo od Skupštine grada Niša, Sinđelićevim trgom do Suda, a zatim Voždovom ulicom do Crvenog pevca,  odatle ulicom Vojvode Mišića do kružnog toka kod t.c. Delta Planet, a zatim Bulevarom Nemanjića i ulicom 7. jula do Gradske kuće.

Pored uobičajenih poruka usmerenih protiv nasilja i primitivizma, ovaj put ćemo nositi i državne zastave Republike Srbije, a žrtvama beogradskog i mladenovačkog zločina odaćemo počast simboličkim puštanjem 18 sivih balona u nebo iznad Niša.Kao i prethodna dva puta, skup će biti dostojanstven i nenasilan i poruke koje promovišu nasilje, mržnju i netoleranciju nisu dobrodošle.

Gradonačelnici koja „ne vidi razlog“ zašto se okupljamo i koja nas je prošli put izbrojala svega 1250, poručujemo da ovaj put pažljivije broji, a sve svoje sugrađane i sugrađanke pozivamo da joj svojim prisustvom otežaju brojanje. POKAŽIMO SVIMA KOLIKO NAS IMA!

Protest organizuju:

Zeleno- levi  front – Ne damo Srbiju
Zajedno – Moramo
Narodna Stranka
Stranka Slobode i Pravde
Demokratska Stranka
Pokret Slobodnih Građana

Stoji u saopštenju Gradskog odbora ZAJEDNO Niš