Skijalište u Nišu: Mogućnost ponovnog uspostavljanja na Kameničkom visu

skijalište
Foto: GO Pantelej

Niš bi mogao da dobije skijalište, koje bi bilo rezultat saradnje GO Pantelej i JP Srbijašume.

Predsednica Gradske opštine Pantelej, Nataša Stanković, i resorni većnik, Zoran Ignjatović održali su radni sastanak sa stručnim timom JP Srbijašume. Skijalište na Kameničkom visu, odnosno njegovo ponovno uspostavljanje, bila je jedna od tema.

Sastanak je bio posvećen operativnim dogovorima oko predstojeće saradnje i zajedničkih aktivnosti u obostranom i širem interesu zajednice. Glavna tema sastanka bila je institucionalno posredovanje Opštine Pantelej oko obezbeđivanja projektne dokumentacije za rekonstrukciju dotrajalog mosta u Oreovcu. Tako bi bio obezbeđen za nesmetan promet mehanizacije Šumskog gazdinstva i normalno odvijanje saobraćaja u ovom selu, duž čitavog puta do čuvenog paraglajding poletišta Višegrad stene kao jednog od najatraktivnijih opštinskih lokaliteta i strateško- razvojnih prioriteta Opštine Pantelej.

Rekonstrukciju mosta počela bi već početkom naredne građevinske sezone a pridruženim sredstvima sa nivoa resornih ministarstava sagledava se mogućnost konačne izgradnje pristupnog puta do poletišta u susret međunarodnim paraglajding takmičenjima.

U znak dobre saradnje i uzajamne podrške, Šumsko gazdinstvo u Nišu preuzelo je obavezu da obnovi izletnički mobilijar na Kameničkom visu i dopuni sadržaje na izletištu Dabilo. Trebalo bi i da, u svojstvu upravljača šumskim dobrima, pomogne Opštini Pantelej u procesu ponovnog uspostavljanja skijališta na Kameničkom visu. Dogovorene su i zajedničke akcije pošumljavanja izletničkih i drugih prostora na području GO Pantelej, navodi se na Facebook stranici Opštine.

Global Digital Clinik