Sindikat Sloga: Smena načelnika iznuđena strahom od novih okupljanja građana

saopštenje pu niš
Foto: Ilustracija, Branko Nikolić

USS Sloga objavili su saopštenje u kojem se navodi da je jučerašnja smena načelnika Saobraćajne policije u Nišu “još jedna nevešta amortizacija građanskog nezadovoljstva iznuđena strahom od novih okupljanja građana”.

Smena načelnika Saobraćajne policije dogodila se juče nakon sastanka na kojem je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova. Tim povodom Udruženi sindikati Srbije “Sloga” objavili su saopštenje. Ističu da nisu zadovoljni smenom načelnika Saobraćajne policije u Nišu, “jer je on samo najslabija karika u lancu objektivne odgovornosti”.

“Smatramo da najveću odgovornost i smenu mora da snosi načelnik Policijske uprave Slaviša Virijević u čijoj je nadležnosti saobraćajna policija” navode.

Smena samo jednog čoveka je još jedna nevešta amortizacija građanskog nezadovoljstva. Ona je iznuđena strahom od novih okupljanja građana, posebno nakon subotnjeg šetnje.

“Danima nakon tragedije niko se nije oglašavao, sve do dolaska velikog broja građana pred policijsku stanicu gde su zatražili da im se načelnik obrati lično. On je to i uradio, ali krajnje drsko i neprofesionalno”, piše u saopštenju.

“Ovim je samo dodatno podgrejana sumnja da je vozač “audija smrti” ipak u nečijoj zaštiti. Posebno što su jutro nakon nesreće tu policijsku upravu posetili ministar Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić. Oni su takođe imali priliku da se odmah oglase javnosti povodom tragičnog slučaja, što nisu, već su se oglasili nakon toga saopštenjem MUP-a”, kažu iz “Sloge”.

Podsetimo, povodom ovih navoda, PU Niš izdala je saopštenje dva dana nakon nesreće i dan nakon njihove posete.

PU je saopštila “povodom neistinitih navoda pojedinaca o navodnom skrivanju osumnjičenog za saobraćanu nezgodu u Nišu” da je 5. januara saopštenjem obavestila javnost o hapšenju osumnjičenog.

“Poseta ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i direktor policije Vladimira Rebića 5. januara je bila unapred zakazana. Oni su obišli Policijsku upravu u Nišu gde je odžan sastanak sa načelnikom i rukovodiocima PU Niš. Razmatrani su uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, kao i rezultati rada ove uprave”, naveli su tada.

Dostava hrane u Nišu