Sestra Milica (1983) je dala bubreg svom bratu Dušanu (1992) i podarila mu nov zivot.

kardiohirurgija
FOTO: FB dr Milić

Na klinici za kardiohirurgiju UKC Niš ponovo je nakon 16 meseci pauze koju je nametnula pandemija Covid-19 uradjena transplantacija bubrega.

Sestra Milica (1983) je dala bubreg svom bratu Dušanu (1992) i podarila mu nov zivot.

Za samo 3 dana nakon operacije vrednosti kreatinina i ureje (parametri koji pokazuju funkciju bubrega) koje su bile povišene kod Dušana za više od 10 puta u potpunosti su se normalizivale. Dušan će imati potpuno normalan život i više mu neće trebati hemodijaliza….

Uradjena transplantacija pokazuje i snagu našeg UKC jer da bi se operacija uspešno obavila bilo je neophodno učešće velike ekipe od oko 30-40 članova.

“Zahvalan nefrolozima dr Goranu Paunoviću i dr Branki Mitić i njihovoj ekipi na savršenoj pripremi para za transplantaciju, urolozima koje su predvodili dr Pejić i dr Dinić, vaskularnim hirurzima dr Iliću i dr Periću i ostalim članovima hirurške ekipe sa kojima sam imao zadovoljstvo da radim ovu operaciju, anesteziolozima koje su predvodili dr Golubović i dr Nenad Jovanović na izvanredno vodjenoj anesteziji. Svim sestrama u operacionoj sali kako sa naše klinike tako i sa klinike za urologiju i njihovim šeficama sestra Ruski i sestra Maji. Anestetičarima Tamari, Sašku i Nemanji. Perfuzerima Raši, Branku i Bojanu. Sestrama u intenzivnoj nezi klinike za kardiohirurgiju koje je predvodila sestra Ana Milenković. Zahvalan i dr Maji sa radiologije na savršenom postoperativnom praćenju operisanih kao i šefici apoteke dr Jasmini koja je na vreme obezbedila sav neophodni potrošni materijal. Svim bolničarima i higijeničarima i ostalom pomoćnom osoblju na angažmanu da nivo higijene bude na najvišem mogućem nivou….Svi mi zajedno želimo Dušanu i Milici sve najbolje u životu i molimo sve one koji budu u prilici da pomognu transplantacioni program jer na transplantaciju bubrega u Srbiji čeka više od 1000 ljudi…Svi zajedno možemo mnogo, sami svakako manje….” poručio je dr Dragan Milić na svom FB profilu

Global Digital Clinik