Selfijem do nagrade od 300 evra: Delimo kulturno nasleđe

Otvoreno je selfi foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“
Otvoreno je selfi foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“

U okviru kampanje kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji raspisali su Instagram selfi foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“ čiji je cilj promovisanje mesta srpske i evropske kulturne baštine.

Potrebno je da takmičari na svom Instagram profilu podele „selfi“ sa primerom srpskog ili evropskog kulturnog nasleđa, taguju EU info centar uz hashtag-ove #EvropaZaKulturu i #EuropeForCulture i mogu da osvoje jednu od tri vredne robne nagrade:

  1. nagrada, robnivaučer u vrednosti od 300€,
  2. nagrada, robnivaučer u vrednosti od 200€,
  3. nagrada, robnivaučer u vrednosti od 100€.

Takmičenje je traje do 21. maja 2018. godine.

Na takmičenju mogu da učestvuju svi stanovnici Srbije stariji od 16 godina.

Odluku o najboljim fotografijama doneće tročlani žiri koji čine po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji, EU info centra i profesionalnog udruženja fotografa.

Svečano proglašenje pobednika biće održano 31. maja u EU infoi centru, kada će istovremeno biti otvorena i izložba napravljena od 20 najlepših selfija (3 pobednička i 17 najkreativnijih po oceni žirija).

Pravila takmičenja nalaze se ovde.

Instagram takmičenje
Instagram takmičenje

Likovna radionica za decu od sedam do 14 godina

EU info Kutak Niš organizuje seriju besplatnih, kreativnih radionica na kojima će se deca, kroz različite umetničke forme upoznati sa Evropom, njenim kulturnim nasleđem, a kroz igru i umetnički izraz, saznaće i šta čini kulturnu baštinu Srbije.

Pročitajte i: Zbog nje svi poželeli da posete Niš: Beograđanka napisala najbolji “Vodič kroz Niš(išlije)”

Na radionici koja se održava 28. aprila u EU info kutku decu uzrasta od sedam do 14 godina kroz interaktivnu radionicu vodimo u obilazak najznačajnijih znamenitosti zemalja Evropske unije.

“Upotrebićemo maštu i uživati u igri kroz crtanje flomasterima, drvenim i voštanim bojicama. Likovnu radionicu vodiće istoričarka umetnosti Gordana Mančić-Aleksić, koordinatorka za likovne programe Dečijeg centra”, najavljuju u EU info kutku Niš.

Radovi nastali na kreativnim radionicama biće izloženi na postavci povodom Dana Evrope u maju.

Učestvovanje u radionici je besplatno, ali su zbog prostornih ograničenja neophodne prijave mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/241-561.

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”, obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa.

Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Pod istim sloganom, DelegacijaEU u Srbiji i EU info mreža (EU info centari u  Beograd, Nišu i NovomSadu organizuju kampanju promocije kulturnog nasleđa koja će trajati tokom čitave godine.

Više od 40 događaja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i drugim gradovima biće organizovano tokom kampanje čijije cilj da se mesta od značaja za kulturno nasleđe približe građanima, pojača svest o zajedničkom kulturnom nasleđu i ojača osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru.

Global Digital Clinik