Savetovalište otvoreno za novu grupu trudnica u Domu zdravlja Niš

Foto - Ilustracija

Trudnice koje žele da dobiju adekvatne savete lekara i da se uz stručan nadzor psiho-fizički pripreme za porađaj, Savetovalište za trudnicu u Domu zdravlja Niš u sredu, 25. aprila od 11:30 časova počinje sa radom nove grupe polaznica.

“Savetovalište za psiho-fizičku pripremu trudnice za porođaj vodi edukovana akušerska sestra-tehničar. U timu radi i ginekolog, pedijatar, psiholog, stomatolog, epidemiolog i patronažna sestra”, ističu u Domu zdravlja Niš.

Trudnica od svog izabranog ginekologa dobija uput da može da pohađa školu, ona se sa uputom javlja u Savetovalište za trudnice gde joj akušerska sestra zakazuje termin dolaska. Formiraju se grupe od 10 trudnica, objašnjavaju u niškoj zdravstvenoj ustanovi.

Psiho-fizička priprema obuhvata trudnice od 28 nedelja trudnoće, do porođaja. Trudnica na psiho-fizičku pripremu dolazi jednaput nedeljno. Priprema traje ukupno osam nedelja.

“Svakog časa trudnice imaju predavača iz tima, rade fizičke vežbe i vežbe disanja a posle 38. nedelje i vežbe napinjanja. 8. časa trudnice sa akušerskom sestrom odlaze u zakazanu posetu porodilištu, gde se upoznaju sa prostorom, osobljem porodilišta, obiđu bebi-frendli gde su smeštene mame sa bebama, dežurni lekar iz porodilišta obavi razgovor sa trudnicama i odgovara na njihova pitanja”, navode u niškom Savetovalištu za trudnice.

Global Digital Clinik