Besplatni mamografski pregledi u KC Niš: Od 25. aprila do 7. maja

Mobilni mamograf u KC Niš
Mobilni mamograf u KC Niš

Sve zainteresovane Nišlijke, starosti od 50 do 69 godina, od sutra pa sve do 7. maja, imaće mogućnost da u specijalističkim ambulantama Centra za radiologiju KC Niš, potpuno besplatno obave mamografske preglede, bez obzira na status zdravstvenog osiguranja.

Pored statičnog aparata za mamografiju niškog Kliničkog centra, pregledi će se obavljati i na mobilnom mamografu, koji se nalazi u krugu starog dela KC Niš.

Prema rečima nadležnih, pacijentkinje će moći da obave ovu vrstu skrining testiranja i bez zdravstvene knjižice, ali je potrebno da kod sebe imaju neki lični dokument i da prilikom zakazivanja ostave svoj kontakt telefon.

Mamograf

“Ovim putem pozivamo sve naše sugrađanke, starosti između 50 i 69 godina, da već od sutra, 25. aprila dođu u Klinički centar, na šalter za zakazivanje ultrazvučnih pregleda, u starom delu Centra za radiologiju i da u najkraćem mogućem roku, ukoliko to ne bude bilo moguće odmah, obave mamografski pregled, a kod onih kod kojih budu indikovane promene, naši specijalisti radiće i dodatne pretrage”, izjavio je prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš.

Pregledi će biti obavljani od 8 pa sve do 20 časova, sem nedelje i prvomajskih praznika.

“Propusna moć aparata je 20 pregleda dnevno. Cilj nam je da za ovih desetak dana pregledamo sve žene koje su bile na listi čekanja, a kojima su pregledi zakazivani najkasnije tri nedelje od datuma zakazivanja”, dodao je prof. Radovanović.

Global Digital Clinik