Saveti za pravilno pakovanje stvari u kombi prilikom selidbe

kombi prevoz

Selidba nije samo fizički rad, već je potrebno dobro isplanirati ceo proces, a da bi mogli precizno sve da isplanirate potrebno je da imate iskustvo. Ako vi nemate iskustvo sa velikim selidbama, najbolje je da pozovete agenciju za kombi selidbe koja će vam taj proces olakšati.

Svako ko je do sada prošao ovaj proces sa većom količinom stvari i nameštajem zna koliko je to naporan posao, ali uz savete koje ćemo vam dati možete ga drastično olakšati. Pravilnim pakovanjem u kombi uspećete veću količinu stvari spakovati i obezbediti pakete da tokom vožnje ne dođe do lomljenja.

Prednost kombi prevoza

Pre nego što pređemo na konkretne savete vezane za pakovanje u kombi, želimo da vam predstavimo nekoliko činjenica koje idu u prilog angažovanju kombija za selidbu.

Kada su selidbe u pitanju, kombi prevoz je praktičnije rešenje nego kamionkski prevoz, a razloga je više. Pre svega, cena je jedan od glavnih motiva pri odabiru. Manje vozilo troši manje goriva, zato je kombi najčešći izbor. Kada smo već kod cene, vozači kombija su ujedno i radnici, dok je za kamion često potrebno dodatno angažovati vozača, samim tim troškovi su veći.

Kombi je dosta niži od kamiona što ujedno i olakšava sam utovar, nisu vam potrebne dizalice već sve možete jednostavno popeti u transportni prostor kombija. Uz poštovanje dole navedenih saveta iskoristićete maksimalno prostor kombija prilikom selidbe.

Za razliku od kamiona, kombi je dosta brže prevozno sredstvo kojim se lako upravlja u velikim gužvama prilikom selidbe u Beogradu, a jednostavniji je prilaz svakoj kući i zgradi. Znate i sami koliko je teško pronaći parking mesto u Beogradu i drugim većim gradovima, a kombijem se vrlo lako može stati na trotoar na kratko vreme prilikom istovara.

Isplanirano pakovanje za uštedu prostora

Ključ uspešne selidbe stanova je dobro isplanirano pakovanje za selidbe. To je prvi korak prilikom svake selidbe bez obzira da li je ona u Beogradu ili međunarodna selidba.

Potreban vam je veći broj kutija različitih veličina. Kartonske kutije za selidbu su pogodne za pakovanje lakših i manjih stvari, lomljive stvari obavezno dodatno zaštitite i svaku kutiju označite. Označavanje kutija pomoći će prilikom unošenja paketa u novi stan, ali i prilikom samog pakovanja u kombi.

Za pakovanje garderobe možete iskoristiti sopstvene torbe i kofere, koje svi imamo po kući. Oni će dodatno popuniti prostor između kutija i smanjiti tumbanje tokom vožnje. I ono što je jako važno, svaki komad nameštaja rastaviti na što manje delove. Demontaža nameštaja nije težak posao, a tako ćete omogućiti da što više prostora iskoristite u kombiju. Montaža nameštaja je malo komplikovaniji posao, a za to uvek možete pozvati nekog u pomoć.

Pakovanje paketa, torbi i delova nameštaja u kombi

Uz određene trikove pri unošenju paketa u kombi može se uštedeti mnogo prostora, a time ćete uštedeti i novac jer će se selidba obaviti sa manje odlazaka. Deluje da su saveti logični, ali u toj gužvi prilikom selidbe možda se nećete svega setiti, pa savetujemo da ipak pročitate i dobro isplanirate selidbu.

Kako ne bi napravili grešku prilikom unošenja paketa u kombi, savetujemo da prvo sve pakete grupišete ispred kombija. Tako ćete imati bolji vizualni pregled, lakše ćete odlučiti koje pakete prvo uneti.

Prvo unosite najveće pakete sa stvarima koje nisu lomljive i koje mogu izdržati dodatni teret. Na njih dalje pakujte pakete sa lomljivim stvarima. A prostor između paketa popunjavajte sa većim i manjim torbama. Ukoliko je potrebno dodatno fiksirajte pakete pomoću kanapa, tako da što manje prostora za pomeranje imaju, jer se tako mogu prevrnuti u vožnji.

Stvari koje ne mogu stati u kombi i koje agencije neće prenositi

Kombi prevoz ima dosta prednosti, ali ima i svojih mana. Određeni nameštaj koji ne može stati i lomljive stvari koje se ne preporučuju za prevoz kombijem spadaju u mane ovog tipa prevoza.

Previše veliki i glomazni komadi nameštaja kao što su kauč, ormar, bračni krevet, nije moguće rastaviti na tako male delove koji mogu stati u kombi. U takvim situacijama razmislite o kamionskom prevozu. Kao pomoćno rešenje može poslužiti i najam skladišta, dok ne pronađete način da prevezete velike komade nameštaja.

Razmislite da li ćete velike podne lampe sa staklenim delovima i velika ogledala spakovati među ostale pakete u kombiju. Kombi je vozilo koje se kreće većim brzinama, česta su nagla skretanja i mogućnost za lomljenje takvih predmeta je velika.

Takođe, postoje predmeti koje većina agencija ne želi da prihvati prilikom transporta nameštaja. Najčešće su to:

  • oružje i pirotehnička sredstva,
  • skupa umetnička dela i antikviteti,
  • pretežak nameštaj,
  • osetljive i lako lomljive stvari. 

Kombi prevoz nameštaja i selidbe

Kao što vidite, selidba nije tako jednostavna kada nemate iskustva. Ali to danas nije problem, jer postoje agencije za selidbe koje se tim poslom bave svakodnevno. Imaju veliko iskustvo i susreli su se do sada sa raznim situacijama, tako da za svaki problem imaju rešenje.

Agencija za selidbe Moja selidba pruža vam mogućnost kompletne selidbe ili pomoć u određenim segmentima. Zbog velike konkurencije cene usluga transporta i selidbe nisu previsoke, ako vas zanima koliko bi koštala usluga u vašem slučaju popunite formular za besplatnu procenu selidbe.

Global Digital Clinik