Sanja Jovanović policajka iz Niša i majka petoro dece – dobitnica Dukata GO Medijana

Uručenjem najviših priznanja Gradska opština Medijana obeležila slavu Sveta Petku. Dukat Medijane otišao je u ruke majci 4. i 5. deteta – Sanji Jovanović.

„Naša sugrađanka Sanja Jovanović, policijska službenica iz Niša je nedavno dobila i 4. i 5. dete, blizance Taru i Ignjata. Ona je dobitnica jednog od Dukata, najvišeg priznanja naše opštine, čime želimo simbolično da se odužimo svim porodicama koje imaju više dece i ne plaše se da brinu o njima” – istakao je predsednik GO Medijana Kocić.

Dukate Medijane, dobili su general – major Slađan Stamenković, zamenik komandanta KOV Srbije – za profesionalnost u radu i neiscrpnu brigu o zajednici, Sanja Jovanović, policijska službenica, majka petoro dece – za doprinos u delu unapređenja pronatalitetne politike, Jasmina Barać Perović, odbornica u SG Niša – za angažovanje u oblasti unapređenja prava osoba sa invaliditetom i Nifon Security Niš, za pomoć u realizaciji aktivnosti GO Medijana.

Blagodarnice su uručene dr Vladanu Ćosiću, pomoćniku direktora i rukovodiocu Centra za medicinsku i kliničku biohemiju KC Niš – za doprinos u radu zdravstva i očuvanja vrednosti lekarske profesije, potpukovniku Treće brigade Vojske Srbije, Dejanu Lukiću – za profesionalnost u radu i saradnju sa GO Medijana i Centru za porodični smeštaj i usvojenje Niš – za brigu o deci i očuvanje porodičnih vrednosti.

Darovnice su dodeljene Odredu izviđača „Vožd Karađorđe“ – za razvoj kreativnosti kod najmlađih i saradnju sa GO Medijana, Udruženju golubara „Car Konstantin“ – za humanost u radu i pomoć u realizaciji aktivnosti GO Medijana i Ronilačkom klubu NAISSUB – za razvoj sportskog duha kod najmlađih i pomoć u realizaciji aktivnosti GO Medijana.

Pozdravljajući goste, predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić podsetio je da je Medijana peta opština u Srbiji po izdvajanju sredstava za pronatalitetnu politiku, uprkos tome što nije jedinica lokalne samouprave.

“Za svako trećerođeno dete u porodici izdvajamo 1000 evra. Svaka prvorođena beba u nedelji ima 10.000 dinara od opštine. Prepoznatljivi smo po manifestacijama – Medijana za bebu više, Zimski dani u Medijani. O trošku našeg Fonda za hraniteljstvo 18-oro dece iz hraniteljskih porodica boravilo je u Ršumovom kampu. Slali smo ih na Zlatibor, u Divljanu. Skoro 1200 prvaka dobilo je uniforme sa našim logom”, rekao je Kocić,  naglasivši da je više od 30 miliona dinara ove godine uloženo smo u pronatalitetnu politiku, ali da se čuva i tradicija Lomljenja Česnice, Dočeka pravoslavne nove godine, plivanja za Bogojavljenski krst, Lazareve subote, Medijaninog kulturnog leta.

Podsećamo, GO Medijana od 1. januara ove godine, svako 4. dete u porodici daruje sa 150 hiljada dinara, a svako 5. dete sa 200 hiljada.