Sajam nauke u OŠ Učitelj Tasa u Nišu: Promocija radova mladih istraživača

Sajam nauke u OŠ Učitelj Tasa 26. aprila u Nišu
Sajam nauke u OŠ "Učitelj Tasa" 26. aprila u Nišu

U cilju promocije nauke i dečijih naučnih radova učenici, nastavnici i učitelji OŠ “Učitelj Tasa” organizuju Sajam nauke 26. aprila od 12 do 15 časova u dvorištu škole.

Pozvana su sva deca iz Niša da posete ovaj mini sajam pod nazivom MINT i upoznaju se sa praktičnim prikazima radova učenika iz oblasti matematike, robotike, ekologije, biologije, fizike, hemiije itd.

Pored ove naučne smotre učenika istog dana u školi će biti održano predavanje prof. dr Dragana Gajića, člana Astronomskog društva “Alfa” i profesora na Departmanu za fiziku PMF-a u Nišu.

Učenički klub ljubitelja prirodnih nauka

Sajam nauke u OŠ “Učitelj Tasa”  je jedna od aktivnosti koja će biti organizovana u Nedelji otkrića (Discovery Week) koja je deo evropske kampanje Scientix programa za promociju prirodnih nauka u osnovnim i srednjim školama.

Nedelja otkrića počinje 23. aprila i traje do 26. aprila kada je centralni događaj u OŠ “Učitelj Tasa” i koji će biti otvoren za posetioce. Do sajma učenici će u okviru svojih odeljenja razvijati svoje naučne sposobnosti iz prirodnih nauka.

Učenici, mladi istraživači; Foto: OŠ Učitelj Tasa
Učenici, mladi istraživači; Foto: OŠ Učitelj Tasa

“Cilj ove aktivnosti je motivisanje učenika da prilaze izučavanju prirodnih fenomena, ali i iznalaženju tehnoloških rešenja koristeći naučne metode. Na ovaj način želimo da učenici koji su posvećeni prirodnim naukama i koji su u toku ove školske godine na zanimljiv i praktičan način izučavali prirodu,  podele svoje iskustvo i znanje i produkte sa Nišlijama”, kaću u OŠ “Učitelj Tasa”.

Global Digital Clinik