10 opozicionih stranaka i pokreta u protestu na Trgu kralja Milana

Let na liniji Niš - Malta - Niš za ovu priliku realizovaće se avionom Aviolet-a, čarter avio-kompanije Air Serbia
Let na liniji Niš - Malta - Niš za ovu priliku realizovaće se avionom Aviolet-a, čarter avio-kompanije Air Serbia

Deset opozicionih stranaka i pokreta podržava protest koji će Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” organizovati u Nišu, na dan posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića u sredu 25. aprila, saopštila je niška opozicija u zajedničkom saopštenju.

“U narednim danima biti uz građane Niša u pravednoj borbi da se sačuva imovina Grada i ne dozvoli da Republika preuzme svojinska i upravljačka prava, sertifikate i sve ugovore niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ u koji su Nišlije ulagale tokom više decenija”, navodi se u saopštenju niške opozicije.

“Bahata i nesposobna naprednjačka vlast u Nišu i njeni skupštinski sateliti  objavili su prethodnih dana svoje sramne i za građane ponižavajuće namere  da, bez ikakve ozbiljne studije a ni ekonomske procene, poklone Republici niški  Aerodrom, i time najbezočnije svoje partijske interese stave iznad interesa Nišlija i Niša”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Potpisnici zajedničkog saopštenja podsećaju da su građani Niša dosadašnjim protestima pokazali da ne veruju besmislenoj tvrdnji republičke vlasti da želi da preuzme uspešni niški Aerodrom, da bi njime bolje upravljala od Nišlija nakon što je beogradski Aerodrom ustupila  francuskom koncesionaru, a koji upravlja i Aerodromom u Prištini.

“Predsednik je najavio svoj  dolazak u Niš, kako bi po drugi put otvorio subvencionisanu kompaniju „Leoni“, preuzimajući, po ko zna koji put, nadležnosti člana Vlade. Zbog  svih poniženja od strane udvoričke lokalne vlasti, kao i zbog  uvreda ohole republičke vlasti, oličene Aleksandra Vučića, podržavamo protest građana Niša za odbranu Aerodroma „Konstantin Veliki“ u sredu 25.aprila u 18 sati na Trgu kralja Milana”, poručuje se u zajedničkom saopštenju.

Još jedan protest “Ne damo niški aerodrom” i tribina

Potpisnici ovog Saopštenja najavljuju i protest na dan kada bude zakazana sednica Skupštine Grada Niša na kojoj će se odlučivati o sudbini Aerodroma.

Najavljuju i trbinu u Skupštini Grada Niša na koju će pozvati sve niške odbornike i zatražiti od svakog pojedinačno da glasaju protiv poklanjanja niškog Aerodroma i pozvati ih na ličnu odgovornost.

Saopštenje su potpisali Demokratska stranka, Dveri, Dosta je bilo, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Socijaldemokratska stranka.

Global Digital Clinik