Ne damo aerodrom: Miran protest na dan kad Vučić dolazi u Niš

bedzevi
Bedževi; Foto: Ne damo aerodrom

Predstavnici Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ najavili su novi protest Nišlija zbog gradske odluke, a po preporuci Vlade Srbije, da niški aerodrom pređe u vlasništvo države.

Predsednik Aleksanadr Vučić, prema najavama iz SNS-a, dolazi 25. aprila u Niš kako bi otvorio završeni novi tj. drugi pogon fabrike Leoni.

“Mirno okupljanje građana biće organizovano u 18 časova, dok će mesto protesta biti naknadno određeno jer ne želimo nikakve konflikte”, rekao je član Inicijative “Ne damo niški aerodrom” i predsednik Upravnog odbora Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović.

On je dodao da Inicijativa samo želi da ukaže na štetu koju će Grad Niš imati kada aerodrom preda Republici Srbiji na upravljanje.

„Analizom i uvidom u sva dokumenta saznali smo da postoji zaista velika opasnost da Grad plati velike penale. Naime, Javno preduzeće Aeorodrom Niš je strana u ugovoru sa avio kompanijama i ukoliko se nisko tarifne kompanije ne slažu sa promenama, Niš će to mnogo koštati ”, rekao je Jovanović i dodao da će se Inicijativa obratiti Direktoratuza za konkurenciju pri Evropskoj uniji

Član Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ Miloš Bošković ponovo je pozvao odbornike Skupštine grada Niša na ličnu odgovornost pred glasanje o sudbini niškog aerodroma.

Uspeh van Beograda se ne prašta u Srbiji”, dodao je Bošković.

Za sada se još ne zna kada će biti sednica niškog parlamenta, ali se očekuje da će biti posle majskih praznika.

Global Digital Clinik