Vaspitač iz Niša koji se i posle gubitka posla igra sa decom iz “svog” vrtića

Vladan Milkić sa decom u parkiću; Foto: FB Vladan Milkić
Vladan Milkić sa decom u parkiću; Foto: FB Vladan Milkić

Deca koja pohađaju vrtić “Zvončić” u Nišu svake subote okupljaju se u parkiću sa vaspitačem Vladanom Milkićem.

On je ranije bio njihov vaspitač, ali mu ugovor nije produžen. Roditelji kažu da su zadovoljni kako brine i vaspitava decu i voleli bi da ga vrate na posao.

“Pisali smo molbu Predškolskoj ustanovi “Pčelica”, na društvenim mrežama pokrenuli anketu „Vratite nam vaspitača Vladu“ sa željom da se Vladan Milkić vrati na posao. Sve to za sada nije urodilo plodom”, kažu roditelji mališana koji se igraju sa ovim vaspitačem i dalje u parkiću.

Nemoguća misija

U PU Pčelica kažu da je Vladan Milkić bio u radnom odnosu na određeno vreme i da je “nakon isteka roka na koji je radni odnos zasnovan, njemu radni odnos prestao u skladu sa zakonom”.

“Ustanova je prema njemu ispunila sve zakonske obaveze, isplaćene su mu sve zarade i iskoristio je godišnji odmor koji je stekao do dana prestanka radnog odnosa i nema nikakvih nepravilnosti od trenutka prestanka radnog odnosa Vladana Milkića što su ustanovili nadležni inspekcijski organi uvidom u njegov personalni dosije”, navodi se u zvaničnom saopštenju PU Pčelica.

Vladan Milkić sa decom u parkiću; Foto: FB Vladan Milkić
Vladan Milkić sa decom u parkiću; Foto: FB Vladan Milkić

Okupljanje dece po parkovima i drugim javnim površinama u gradu isključivo je slobodna volja i lični scenario Vladana Milkića, ističe se u saopštenju i dodaje da se druženje realizuje uz podršku nekolicine roditelja i da nema apsolutno nikakvu podršku Ustanove.

“Ustanova svoje aktivnosti realizuje po planu i programu nadležnog ministarstva i zato želimo da naglasimo da ćemo se, ubuduće, za svako pominjanje ustanove u negativnom kontekstu od strane Vladana Milkića obratiti nadležnim organima”, kaže se u saopštenju.

Predškolska ustanova Pčelica deo je jedinstvenog sistema obrazovana i vaspitanja Republike Srbije i pod nadzorom je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i osnivača Grada Niš.

Global Digital Clinik