Ronaldo i Messi za malog Gavrila

messi
Foto: Instagram

Nakon što je potpisan dres fudbalera Juventusa Kristijana Ronalda prodat na aukciji za 1.300.010 dinara na humanitarnoj licitaciji, i njegov najveći rival igrač Barselone Lionel Mesi, potpisao je svoj dres koji će biti na licitaciji, a koja će trajati do 13 maja do 15 časova. I sredstva od prodaje dresa Mesija otići će za lečenje Gavrila Đurđevića, osmomesečne bebe koja boluje od spinalne mišićne atrofije. Početna cena za Mesijev dres iznosiće poput Ronaldove, milion dinara.

Dve najveće zvezde fudbala Kristijano Ronaldo i Lionel Messi uključile su se u borbu za lečenje Gavrila Đurđevića, osmomesečne bebe koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Potpisan dres “Juventusa”, fudbalera Kristijana Ronalda prodat je za 1.300.010 dinara na humanitarnoj licitaciji. Novac će biti uplaćen na račun osmomesečnog Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Podsetimo, pre toga izrevoltiran sudijskom odlukom pred kraj utakmice između Srbije i Portugala, Ronaldo je bacio kapitensku traku koja je nedugo zatim prodata na aukciji za 7,5 miliona dinara upravo za lečenje Gavrila Đurđevića.

Kako se navodi kupac Ronaldovog dresa je želeo da ostane anoniman.

Za samu akciju saznao je, navode, na stranicama portala Mozzart Sport.

„Kompanija Mozzart spojila je Mesija i Ronalda zahvaljujući fudbalskim menadžerima iz agencije LIAN Sports Nikoli Damjancu i Faliiju Ramadaniju. U saradnji sa organizacijom Zajedno za život, Mozzart je stavio njihove potpisane dresove na humanitarnu licitaciju, kako bi se prikupila sredstva za lečenje. Kao i za Ronaldov, ova kompanija dala je i početnu ponudu od milion dinara i za Barsinu desetku sa posvetom “para Gavrilo”, navodi Mozzart u saopštenju.

Kristijano Ronaldo je, dodaje se u saopštenju, poslao svoj potpisan dres nakon što je kompanija Mozzart kupila njegovu kapitensku traku i uplatila više od 7,5 miliona dinara na Gavrilov račun u fondaciji “Budi human”.

Mnogi srpski sportisti takođe su dali svoj doprinos. Stefan Mitrović je dao kopačke i dres sa čuvenog meča na Marakani, Aleksandar Mitrović dres Srbije, reprezentativac Dušan Tadić lični dres koji je nosio na utakmici holandskog prvenstva.

U borbu za Gavrilov život uključile su se i Nišlije, a tokom Uskršnjih praznika zatvorenici iz Kazneno-popravnog doma u Nišu, sakupljali su novac i uspeli da obezbede 300.000 dinara za njegovo lečenje.