Zvezdan Milovanović podneo ostavku na mesto poverenika SNS-a u Nišu

zvezdan milovanović
Foto:FB, Zvezdan Milovanović

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović podneo je ostavku na tu funkciju, kako je rekao iz zdravstvenih razloga.

Nakon pet godina otkako je bio prvi čovek SNS-a u Nišu,  vlasnik TV Kopernikus Zvezdan Miovanović je podneo ostavku, zbog kako je rekao iz zdravstvenih razloga.

“Podneo sam molbu da budem razrešen dužnosti poverenika gradskog odbora SNS u Nišu i molba je prihvaćena. Ostavku sam podneo na lični zahtev iz zdravstvenih razloga“, potvrdio je Milovanović odluku.

Za sada nije poznato ko bi Milovanovića mogao da zameni na tu funkciju.

Zvezdan Milovanović se nakon poslednjih izbora pominjao najpre kao jedan od mogućih kandidata za gradonačelnika Niša, a zatim i kao kandidat za jednog od ministra u Vladi. Ipak, Milovanović nije dobio ni jednu od ove dve funkcije.

Niški naprednjaci inače već dugo funkcionišu kao povereništvo, iako je bilo najava 2016., i 2017. godine da će unutarstranački izbori biti održani. Pa tako, umesto da SNS dobije i formalno predsednika Gradskog odbora u međuvremenu u Niš je poslat član Izvršnog odbora Bojan Bajagić kako bi pomogao u radu poverenika.

O unutarstranačkim izborima govorio je i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić 2019.godine, međutim do toga nije došlo, pa SNS već 12 godina od kako postoji, funkcioniše bez izbora za rukovodstvo odbora.