Roditelji u Nišu protestuju, traže da se učenici vrate u školske klupe

roditelji

Roditelji učenika gimnazije „Svetozar Marković“, protestovali su juče popodne ispred ove škole zbog odluke Ministarstva prosvete da srednje škole i gimnazije ponovo pređu na onlajn nastavu. Oni su rekli da je neverovatno da sve radi,bioskopi, da se organizuju proslave, koncerti, a da je samo škola zabranjena, i poručuju da žele da zaštite svoju decu.

Nekoliko roditelja okupilo se juče popodne ispred gimnazije Svetozar Marković ističući da će uputiti zahtev diretkoru škole da se deca hitno vrate u školu.

“Sve radi, bioskopi, kafići, održavaju se koncerti i proslave, samo naša deca prelaze na onlajn nastavu”, istakla je jedna majka.

Oni su rekli da su njihova deca  kao i oni nezadovoljna i više ne mogu da prate ko kada treba da ide na predavanja, kao i da ovakvo učenje nije svima “leglo”.

“Mi smo ovde pre svega da bi zaštitili interes naše dece, to je naša obaveza i niko bolje od nas koji smo roditelji ne može to da učini”, kazali su roditelji.

Oni veruju da će se na njihovu inicijativu odazvati veliki broj roditelja, ali i profesora i direktora škola.

Podsetimo, od ponedeljka srednjoškolci u Nišu prešli su na onlajn nastavu a zbog, kako je obrazloženo, pogoršanja epidemiološke situacije.