Srednjoškolci u Nišu od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu

onlajn

Prema proceni Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, zbog pogoršanja epidemiološke situacije od ponedeljka će učenici srednjih škola u Nišu raditi od kuće, dok će đaci sedmog i osmog razreda imati kombinovanu nastavu.

U odluci koje je Ministartsvo prosvete objavilo na sajtu navodi se da ova odluka stupa na snagu od ponedeljka 13.septembra, i da važi za sve škole na tertoriji lokalne samouprave.

„Drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se u sedmom i osmom razredu, a treći model u svim srednjim školama“, piše u odluci.

Kada je reč o nižim razredima, oni će pohađati nastavu redovno, u školama.

Podsetimo, kako je objasnio Ministar prosvete Branko Ružić drugi model je kombinovani model sličan prošlogodišnjem za učenike sedmog i osmog razreda, što praktično znači jedan dan onlajn nastavu a drugi neposredno u školi.

Treći model je za najugroženije jedinice lokalne samouprave i za škole na njihovoj teritoriji je spremljena onlajn nastava za srednjoškolce.

U odluci je navedeno i da je doneta odluka o upotrebi zaštitnih maski za sve zaposlene i za one koji su preležali koronu ili su vakcinisani.

Osim toga „Tim“ je preporučio da učenici svih razreda nose maske sve vreme tokom boravka u školi, osim onih učenika koji iz zdravstvenih razloga to ne mogu, a za šta je potrebno uverenje lekara.