Rekonstrukcija hotela “Srbija” u Niškoj Banji početkom maja?

rekonstrukcija hotel srbija
Foto: GO Niška Banja

Početak rekonstrukcije hotela “Srbija” u Niškoj Banji očekuje se početkom maja, najavio je predsednik te opštine Dušan Živković. Kako je saopšteno očekuje se i da vlasnik hotela “Ozren” koji je nedavno prodat, dobije građevinsku dozvolu kako bi počeo radove. Kada je reč o hotelu “Partizan”, njegova prodaja za sada nije moguća jer je u procesu restitucije.

Godinama unazad u Niškoj Banji ne rade veliki hoteli, a turisti smeštaj mogu da potraže u nekom od mini hotela. Oko 200 ležajeva ima u privatnom smeštaju i isto toliko još u mini hotelima. U Niškoj Banji postoji i 17 smeštajnih jedinica koje se nalaze na spisku Ministarstva turizma za korišćenje vaučera.

Predsednik opštine Niška Banja Dušan Živković očekuje da će početkom maja krenuti radovi na rekonstrukciji hotela ,,Srbija“, a kako navodi, u toku je postupak za dobijanje građevinske dozvole. Kako se navodi na zvaničnom sajtu ove opštine, hotel ,,Srbija“ imaće 5 zvezdica, sa spa i velnes centrom, posebnim parking prostorom i drugim sadržajima. Živković dodaje da je potrebno oko godinu i po dana da radovi budu završeni. Podesećaju da je prodat hotel “Ozren”, i dodaju da vlasnik očekuje građevinsku dozvolu kako bi započeo renoviranje.

Kada je reč o hotelu “Partizan”, njegova prodaja za sada nije moguća jer je u procesu restitucije, navode iz ove opštine.