Razgovor austrijskog ambasadora i gradonačelnice Niša o unapređenju saradnje sa Austrijom.

Foto: Grad Niš

U Nišu je održan sastanak austrijskog ambasadora u Srbiji Kristijana Ebnera, počasnog konzula Austrije u Nišu Gorana Jovanovića, gradonačelnice Dragane Sotirovski i njenih saradnika, čiji je cilj bio razgovor o unapređenju i proširenju saradnje između Austrije i grada Niša.

Tokom razgovora se istaklo da je privredna saradnja između Austrije i Niša već na zavidnom nivou, a da se u gradu uspešno posluje sa više austrijskih kompanija, među kojima će se uskoro pridružiti i Palfinger.

Gradonačelnica je naglasila zainteresovanost grada za dolazak novih investitora i istakla prednosti koje Niš ima u odnosu na druge gradove. Dotakli se drugih oblasti, poput turizma i kulture, u kojima postoji mogućnost za unapređenje saradnje.

Ambasador je pohvalio grad Niš i njegovu modernost, istakavši da je grad lider po tome što prvi put u svojoj istoriji ima ženu na čelu grada, te izrazio spremnost Ambasade Austrije da pojača austrijske investicije u Nišu i privuče nove investitore.

Sastanak je bio prilika za razmenu ideja i razgovor o daljim koracima u unapređenju saradnje između Austrije i grada Niša, a složeno je da postoji prostor za dalje jačanje veza između ove dve strane.