Ratko Dmitrović: “Ovo je klasičan pokušaj ubistva.” Nakon posete Nišu olabavljeni šrafovi na točku automobila

Ratko Dmitrović
Ratko Dmitrović. Foto: Ilustracija, Zvanični sajt Grada

Ministar Ratko Dmitrović objavio je na svom Twitter nalogu da je pokušano njegovo ubistvo. Ministarstvo za brigu o porodici saopštilo je da je za vreme službenog puta ministra primećeno u toku vožnje da je neko olabavio šrafove na prednjim točkovima službenog vozila kojim se on vraćao iz Niša.

U saopštenju se navodi da je Ratko Dmitrović u ponedeljak boravio u službenoj poseti Nišu, a da je problem primećen nakon što je ka Beogradu krenuo službenim vozilom “škoda superb”. Vozilom je upravljao vozač Vlade Srbije.

“Na izlazu iz Niša, a pre uključenja na auto-put za Beograd, vozač i ministar osetili su čudan zvuk koji je dolazio s prednje strane vozila. Zaustavili su kola i ustanovili da su na prednjem levom točku odvrnuti svi šrafovi, od kojih su tri pala na zemlju pri samom dodiru. Na desnom prednjem točku šrafovi su bili olabavljeni”, dodaje se u saopštenju.

Ovim povodom ministar se oglasio na svom Twitter nalogu.

U saopštenju je naglašeno je da po elementarnoj tehničkoj proceni, tako nešto ne može da se dogodi samo od sebe, odnosno da je “moguće jedino delovanjem ljudskog faktora”.

“Srećom, ministar Dmitrović je na vreme prekinuo vožnju koja je mogla da se okončana tragično. Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na ovom slučaju”, ističu.

Slučaj je prijavljen policiji i dežurnom tužiocu. Tužilaštvo je naložilo da im se dostavi izveštaj, što će biti učinjeno kada se prikupe sve informacije.

Izvor: Insajder