Raspisan tender za izgradnju Male scene niškog Narodnog pozorišta

Narodno pozorište Niš
Narodno pozorište Niš

Pet godina nakon prve najave da će niško Narodno pozorište dobiti malu scenu, raspisan je tender za izvođenje radova na dogradnji i opremanju i za to će biti izdvojeno 130 miliona dinara.

“Mala scena sadrži prateći prostor za njeno nezavisno fukcionisanje: toalete u podrumu, foaje sa garderobom u prizemlju i samu scenu koja je predviđena na prvi  spratu. Ulaz male scene je na istočnoj fasadi objekta”, navodi se opisu javne nabavke. Kako se navodi u konkursnoj dokumetaciji predviđena i kafeterija sa zapadne strane objekta.

Predviđeno je da zgrada Narodnog pozorišta bude dograđena sa južne strane, da mala scena funkcioniše nezavisno i ima toalete u podrumu i foaje sa garderobom u prizemlju, a da sama scena bude na prvom spratu.

Naručilac radova je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a kriterijum za izbor ponuđača je najpovoljnija cena. Rok za dostavljenje ponuda je 25. maj, a izabrani izvođač ima rok od 270 dana da završi radove.

Ministarstvo kulture i informisanja je za ovaj projekat opredelilo sredstva preko kredita od Banke Saveta Evrope za poboljšanje infrastrukture u kulturi i adaptaciju prostora. Plan je da u drugoj fazi projekta bude rekonstruisana i postojeća Velika scena.