Zaplešimo uz “Keni nije mrtav”

Keni nije mrtav

Keni nije mrtav, mladi kruševački gitarski trio, već godinama očarava regionalnu rok scenu. Iako grupa postoji još od 2017.

Godine, debi album “Ajmo da plešemo” u izdavaštvu “Mascom recordsa” su izdali novembra 2021.godine. “Ajmo da plešemo” je nedvosmisleno vratio duh pank rok scene, za koju se slobodno može reći da je nedostajala u poslednje vreme u alternativnoj muzici u regionu.

Bend je svoje ime dobio iz popularne šale u seriji Saut Park, u kome jedan od likova, Keni, umire na raznorazne načine. Na pitanje kako su dobili ime, Keniji su odgovorili jasno: “Keni je pank, pank nije mrtav, Keni nije mrtav”.

Grupu čine vokal i autor Mateja Đokić, koji je na albumu pokazao veliku zrelost u pisanju tekstova, zatim Matija Pešić kao vokal i bas gitara i Sava Tomić na bubnjevima, koji je večim delom i producent albuma uz saradnju sa Goranom Antovićem.

Album je najavljen singlom “Ajmo da plešemo” i ispraćen spotom “This Pear Crew-a”, koji je odlično oslikao šarm benda i uveo nas u svet Kenija.

Sastavljen od deset pesama od kojih se najviše izdvajaju Samodisciplina, Venecijaneri i naravno najavljujući singl, čije i album nosi ime, predstavlja svadnevnicu dvadesetogodišnjaka i konfliktima nesigurnosti i inata, mira i haosa i nizom protivrečnih stavova.

Nema sumnje da se radi o bendu koji ima veliku perspektivu da ostavi trag u srpskoj rokenrol sceni, što su i najavili nominacijom za „ Nagradu Milan Mladenović“ 2021. godine.