Putnički avioni kasne sa sletanjem na niški aerodrom

Aerodrom
Foto: Pixabay

Današnji letovi avio kompanije Wizz Air su kasnili, potvrđeno je na niškom aerodromu “Konstantin Veliki”.

“Let Wizz Air-a, broj W6 4267, iz Memingena kasni. Planirano vreme sletenja aviona na aerodrom „Konstantin Veliki“ je bilo u 12:45h, a vreme poletanja u 13:15h. Takođe, kasnio je i let Wizz Air-a, broj W6 4269, iz Ajndhovena. Planirano vreme sletenja aviona na aerodrom „Konstantin Veliki“ je bio u 13:30h, a vreme poletanja je u 14:00h”, saopštavaju sa niškog aerodroma.

Zimska služba danonoćno dežura i radi specijalnim vučnim vozilima za čišćenje piste kako bi se saobraćaj realizovao u skladu sa redom letenja.

Kapital aerdoroma “Konstantin Veliki” se uvećava za 32 miliona

“Da bi preko zime niška vazdušna luka radila bolje potrebno je nabaviti vozilo koje sprečava zaleđivanje aviona”, rečeno je na sednici Gradskog veća, na kojoj je odlučeno da se iz budžeta Grada Niša izdvoji 32 miliona dinara za nabavku tog vozila.

“Od 2018. do 2020. godine predviđeno je da se za zarade i za operativne troškove na niškom aerodromu ne izdvajaju sredstva iz gradskog budžeta, već samo za kapitalne investicije i za bezbedonosnu opremu. U skladu sa tim opredeljeno je 32 miliona za kupovinu vozila koje niškom aerodromu nedostaje”, rekao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.

Prema njegovim rečima, na pisti aerodroma “Konstantin Veliki” postoje vozila od kojih jedno ne ispunjava standard i kupljeno je 1971. godine, dok je drugo neispravno.

Podsetimo, prethodnih dana su svi planirani letovi sa niškog aerdoroma bili realizovani, izuzev sletanja Ryanair-a sa putnicima iz Berlinu koji su autobusima prebačeni do aerodroma “Konstantin Veliki”.

Global Digital Clinik