Profesor Univerziteta: Odnos vlasti prema studentima je bruka i sramota

Izvor: Luftika

Profesor sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Svetislav Kostić, oštro je reagovao na odluku predsednika Srbije da zatvori sve studentske domove u Beogradu.

Pozvao je sve svoje studente koji nemaju gde za ovaj ispitni rok, da mu se slobodno jave ako im treba bilo kakva pomoć u vezi smeštaja. “Kao profesora Univerziteta u Beogradu mene je sramota što se ova vlast ovako bezdušno odnosi prema našoj budućnosti”, napisao je Kostić na svom Facebook profilu.

“Da li ova vlast zna da su ispitni rokovi u toku i da najveći deo naših studenata koji žive u studentskim domovima nemaju gde da ostanu? Kako će ta naša deca da polažu ispite? Da li ova vlast zna da roditelji te naše dece nemaju para da im plaćaju prevoz do Beograda samo za potrebe ispita i smeštaj van studentskog doma?”, upitao je Kostić.

Foto: Facebook

Prema njegovom mišljenju, studenti su sada dovedeni u gori položaj samo zato što nemaju para da plaćaju stanove po Beogradu.

“Ovakav odnos prema srpskim studentima je sramota i bruka! Ta su deca bolja od svih nas zajedno. Od mene svakako”, kaže Kostić.

Svi moji studenti sa studijske grupe, sa vežbi i sa izbornog predmeta koji nemaju gde za ovaj ispitni rok neka mi se slobodno jave na mesindžer ako im bilo kakava pomoć treba u pogledu smeštaja za ovaj ispitni rok. To ću ja da rešim. I izvinite deco što smo vas ovako nedostojni, poručio je profesor.

Povodom odluke o zatvaranju studentskih domova u Studentskom gradu sinoć se okupio veliki broj studenata u znak protesta.

Studenti su izrazili nezadovoljstvo ovom odlukom i traže da bude poništena, a mediji su preneli da je postignut dogovor između predsednika Aleksandra Vučića i studenata.

Izvor: Luftika

Exe-Net