Produžen ugovor o radu za 35 radnika na niškom aerodromu

Foto: JP Aerodrom Niš
Foto: JP Aerodrom Niš

Za 35 radnika JP “Aerodrom Niš” produžen je ugovor o radu do 31. avgusta ove godine, saopštio je Kabinet gradonačelnika u Nišu.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Kabineta gradonačelnika koje je objavljeno na sajtu Grada Niša, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prosledilo je Zaključak Vladine komisije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje.

“Na elektronskoj sednici održanoj 27. aprila, data je saglasnost, zbog povećanog obima posla, JP za aerodromske usluge „Aerodrom Niš“ za angažovanje 35 lica na određeno vreme”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Grad Niš i Republika Srbija ulažu ogromne napore kako bi se stvorili potencijali za još intenzivniji razvoj niške vazdušne luke.

“Da je tako potvrđuje i nova Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama koju je Gradsko veće usvojilo krajem prošle godine, ali i novi Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u JP Aerodrom, usvojen na sednici Gradskog veća prošle nedelje, čime je uvažen opravdani zahtev ovog JP da se trajno reši status zaposlenih”, navodi se u saopštenju.

Global Digital Clinik