Rukovodstvo niškog aerodroma: Još se čeka dokument o odboravanju zapošljavanja 35 radnika

Aerodrom
Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu

Nadzorni odbor i direktor Javnog preduzeća “Aerodrom Niš” izdali su zajedničko saopštenje u kome navode da u saradnji sa gradskim rukovodstvom Niša, preduzimaju sve mere kako bi se obezbedio nesmetan razvoj vazdušnog saobraćaja na aerodromu “Konstantin Veliki”.

Saopštenje je izdato nakon izjave potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović da vlasti u Nišu ni poslovodstvo niškog aerodroma “Konstantin Veliki” nisu sposobni da upravljaju tim preduzećem.

„Grad Niš, tačnije gradonačelnici Niša Zoran Perišić, a sada Darko Bulatoviće i rukovodstvo JP „Aerodrom Niš“  četiri godine sarađuju besprekorno i rezultati su vidljivi. Aerodrom posluje bez ikakvih subvencija, nema ni dinara kredita, sprovodi javne nabavke opreme za više od 300.000 evra i to od sopstvenih sredstava i beleži istorijski rast broja putnika. Te 2014. aerodrom je bio pred bankrotom, u dugovima od oko milion evra, sa 1.335 putnika bez redovnog vazdušnog saobraćaja i sa četiri neisplaćene zarade zaposlenima koji su zbog toga štrajkovali, a danas je to najstabilnije javno preduzeće u Nišu”, ističe se u saopštenju.

U Nišu postoji kapacitet, intelektualni i kadrovski, koji može da ostvari jedan od najboljih rezultata u Evropi, ne samo u sektoru vazdušnog sapbraćaja, navodi se u saopštenju

„Ne postoje nikakvi problemi na relaciji Grad Niš – JP “Aerodorm Niš” i pokušaji da se rezultati ospore stvaraju klimu koja šteti poslovanju aerodroma. Mi smo prezadovoljni saradnjom sa gradskim rukovodstvom koje u potpunosti razume situaciju u kojoj se nalazimo.“

U saopštenju se navodi da je JP “Aerodorm Niš” blagovremeno, 30. marta, dostavio obrasce sa zahtevom za odobrenje produženja ugovora, a da je Grad Niš te zahteve dostavio nadležnom Ministarstvu za lokalnu samoupravu.

Saopštenje rukovodstva niškog aerodroma

“Dana 1. maja zaposlenima na određeno vreme nije produžen ugovor o radu jer nije stigla saglasnost nadležne komisije, te su radnici potpisali ugovor sa agencijom koja vrši usluge JP ‘Aerodrom Niš’ i nastavili sa radom“, piše u saopštenju.

Dodaje se da rukovodstvo aerodroma još uvek čeka dokument nadležne komisije o odboravanju zahteva za zapošljavanje 35 radnika.

Global Digital Clinik