Posao na neodređeno vreme za 30 radnika na niškom aerodromu

Foto: JP Aerodrom Niš
Foto: JP Aerodrom Niš

Gradsko veće u Nišu dalo je saglasnost za zapošljavanje  30 radnika na niškom aerodoromu, koji su do sada bili angažovani na određeno vreme.

Ukoliko Komisija Vlade Srbije da odobrenje, broj stalno zaposlenih na aerodromu “Konstantin Veliki” sa 90, povećao bi se na 120.

Iako se u medijima pojavila informacija da 35 radnika Aerodroma Niš ostaje bez posla, iz kabineta Gradonačelnika rekli su da su to netačne tvrdnje i da postoji saglasnost za produžetak njihovih ugovora.

Na Gradskom veću je rečeno da će 30 radnika od tih 35 dobiće ugovore na neodređeno vreme, dok će se preostalih petoro uklopiti u zakonski dozvoljen broj radnika na određeno vreme.

O povećanju broja radnika sa 90 na 120 na niškom aerodromu donela je odluku Skupština grada Niša u decembru prošle godine, posle koje je i urađena nova sistematizacija radnika.

“Zbog povećanja broja putnika, potrebno je i više ljudi koji su obučeni za određenje poslove u JP Aerodrom Niš. Naš sledeći potez je da od nadležene državne komisije tražimo odobrenje za zapošljavanje radnika da ne bismo na svaka tri meseca tražili produženje ugovora radnika”, objašnjava direktor JP “Aerodrom Niš”, Vladica Đurđanović.  

On je podsetio da je niški aerodrom dobio evropski sertifikat kojim se potvrđuje da ispunjava najviše operativne i organizacione standarde, kao i standarde iz oblasti bezbednosti vazdušnog saobraćaja

Zbog poslednjih dešavanja u vezi sa Aerodromom upitan da li očekuje da će ostati na funkciji direktora Aerodroma i ako on pređe u državne ruke, Đurđanović je rekao da ta funkcija prolazna i da nije bitno ko je direktor niške vazdušne luke.

Global Digital Clinik