Na zahtev fabrike Leoni stručna obuka za nezaposlene Nišlije

Podrška bržem zapošljavanju: Stručna obuka i dokvalifikacija za nezaposlene
Podrška bržem zapošljavanju: Stručna obuka i dokvalifikacija za nezaposlene

26 nezaposlenih građana sa područja Gradske opštine Pantelej koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje stručno će se usavršiti preko programa obuke koju sprovodi njihova matična opština na zahtev poslodavca.

Poslodavac je Leoni Wiring System Southeast doo, Prokuplje.

“U okviru realizacije godišnjeg Akcionog plana zapošljavanja, koji Gradska opština Pantelej sprovodi svake godine uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijalom u Nišu, namenski opredeljenim budžetskim sredstvima podržane su mere aktivne politike zapošljavanja nezaposlenih lica sa područja opštine Pantelej”, navode u rukovodstvu GO Pantelej.

Nezaposleni žitelji Panteleja će ugovore u okviru programa nove obuke na zahtev poslodavca potpisati u sredu 9. maja u 15 časova u Gradskoj opštini Pantelej, koja finansijski podržava kroz ovakve aktivne mere zapošavanja.

Podsetimo, krajem marta Gradska opština Pantelej je održala sastanak sa predstavnicima kompanije Leoni i Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale u Nišu kada su definisani detalji aktivne mere politike zapošljavanja.

Postoji mogućnost da se na ovaj način stručno usavrši i kvalifikuje za rad u pogonu Leoni oko 100 nezaposlenih Nišlija.