Preminuo Dragoslav Savić – Safa, omiljeni niški “Piroćanac”

dragoslav Savic safa
Dragoslav Savić Safa (1960-2021)

Poznati niški glumac Dragoslav Savić Safa preminuo je sinoć posle kraće i teške bolesti u 61. godini.

Dragoslav Savić poznatiji kao Safa, rođen je 1960. godine a član je ansambla Narodnog pozorišta od 1996. godine.

“Dragoslav Savić Safa Najomiljeniji niški ,,Piroćanac,, Otišo je sa životne pozornice i preselio se na nebesku scenu večnosti. Počivaj u miru ..I igrao u veselju sa anđelima, druže moj”, ovim rečima od njega se na svom fejsbuk profilu oprostio dugogodišnji kolega i prijatelj, Miroljub Nedović – Riki.

“Bili smo više prijatelji nego kolege. Bio je lavčina, drugar kolega, bio je jedan od onih koji će u svako doba da dođe kada ga pozovete i ne pita zašto, nego šta treba”, rekao nam je Nedović.

Dodaje i da su zajedno sa Ivanom Nedović imali velike planove…

Dragoslav Savić Safa odigrao je veliki broj uloga a neke od najznačajnijih su : Žorž Danden (u istoimenoj komediji Molijera), Ujka Vasa (Gospođa ministarka), Kinesija (Lisistrata), Bora Šnajder, Milo Penjac (Hidrocentrala u Suhom Dolu), San letnje noći, Piram i Tizba, Čarlama zbogom.

Dobitnik je i velikog broja nagrada a neke od njih su: Nagrade za glumačko ostvarenje na Festivalu Joakim Vujić, Nagrada za doprinos u pozorišnoj kulturi grada Pirota, Godišnja nagrada Narodnog pozorišta u Nišu…

Safa se bavio i režijom, osim desetak predstava, među kojim je i “Žorž Danden”, glumio je i režirao brojne zabavne emisije na niškim televizijama.