Pozorištance za Minju: Niško pozorište lutaka učestvuje sa dve predstave na manifestaciji “Noć pozorišta”

pozorištance za minju
Zvaničan plakat manifestacije Noć pozorišta

U okviru manifestacije “Noć pozorišta” održaće se humanitarni program “Pozorištance za Minju”.

Pozorište lutaka učestvovaće u humanitarnom programu “Pozorištance za Minju” predstavom “Pinokio”, u režiji Zorana Lozančića.

Humanitarni program namenjen je devojčici Minji Matić koja boluje od spinalne mišićne atrofije za čije lečenje je potrbeno sakupiti još oko 800.000 dolara

Pristup ovom programu biće SMS poruka 845 na broj 3030.

Manifestacija „Noć pozorišta“ se održava u subotu 28. novembra pod nazivom „Između IX i X čina“. Ove godine imaće onlajn izdanje. Organizatori ističu da je trebalo da bude deseta po redu, ali da će je „računati kao manifestaciju između devete i desete da bi jubilarnu desetu proslavili kako dolikuje“.

Pozorište lutaka Niš će učestvovati u „Noći pozorišta“ sa dve predstave:

  • U okviru zvaničnog dela programa biće prikazana predstava „Carev zatočnik“ reditelja Zorana Lozančića.
  • U okviru posebnog, humanitarnog programa biće prikazana predstava „Pinokio“, reditelja Zorana Lozančića.

Celokupan program i linkove će organizatori objaviti u petak 27. novembra u večernjim satima, a potom će ih Pozorište lutaka objaviti i na svojoj Fejsbuk strani.

U nedelju na redovnom repertoaru “Kornjača i zec”

U sali Pozorišta lutaka u nedelju 29. novembra u 11.30 biće izvedena „Kornjača i zec“. Reč je o najnovijoj predstavi čija je premijera održana početkom novembra.

Sem i Džim su poslednji predstavnici svojih porodica u hiljadugodišnjoj raspravi o tome ko je brži, zečevi ili kornjače. Obojica tako nadmeni i ponositi, nalaze se jednog dana na proplanku šume kako bi jednom za svagda trkanjem rešili ko je brži. Kada se trka, u kojoj obojica pobeđuju, završi, shvataju sav besmisao njihove rasprave i uviđaju da su prijateljstvo i sloga mnogo bitniji od ikakve trke.

Kornjača i zec. Foto: Pozorište lutaka Niš

Dramatizaciju, režiju i scenografiju potpisuje David Alić, kostime Bojan Lilić, muziku Duško Korlat. Za scenski pokret je bio zadužen Nebojša Gromilić, idejno rešenje plakata i programa dao je Andrej Jovanović, dok je lektor bila Nataša Ilić. U predstavi igraju Toma Bibić i Dejan Gocić.

Dostava hrane u Nišu