Posle obuke za krojačice sledi zaposlenje

11 polaznica obuke za krojačicu: Foto: GO Pantelej

Jedanaest žena sa teritorije Gradske opštine Pantelej dobiće mogućnost zaposlenja u tekstilnoj fabrici Olimpias Kniting Serbia u Nišu.

Tim povodom opština Pantelej je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Niša i fabrikom Olimpias Kniting Serbia organizuje obuku za krojačice.

Podrška bržem zapošljavanju

U okviru sprovođenja Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2018. godinu, u Gradskoj opština Pantelej, koja kontinuirano, od 2015.godine, pruža podršku aktivnim merama za brže zapošljavanje, svečano su potpisini ugovori sa polaznicima obuke krojača za poznatog poslodavca „Olimpias Kniting Serbia“.

Na taj način, jedanaest prijavljenih, nezaposlenih žena sa područja opštine, posle uspešno završene obuke koju finansira Gradska opština Pantelej, dobiće priliku za zaposlenje u ovoj fabrici.

Potpisivanje ugovora; Foto: GO Pantelej
Potpisivanje ugovora; Foto: GO Pantelej

Činu potpisivanja i uručivanja ugovora polaznicima obuke prisustvovali su direktor i zamenik direktora niške Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Boban Matić i Nataša Stanković i direktor Kompanije „Olimpias Kniting Serbia“, Đovani Antonioli koji su sa predsednikom opštine Pantelej, Bratimir Vasiljevićem potpisali trojni ugovor o finansiranju ove mere aktivnog zapošljavanja