Porodica nastradale devojke kod pijace na Bulevaru Nemanjića najavljuje protest

protest

Zbog toga što je nakon 10 meseci provedenih u zatvorskom pritvoru, vozaču 20-godišnjem M.G. optuženom da je 21. novembra prošle godine kod pijace na Bulevaru Nemanjića izazvao nesreću u kojoj je poginula 25- godišnja J.P., određen kućni pritvor uz elektronski nadzor, porodica nastradale devojke iz Vladičinog Hana organizuje protest u subotu, 18. septembra, ispred Osnovnog suda u Nišu.

Pre nedelju dana odlukom Višeg suda optuženom M.G. određen je kućni pritvor uz elektronski nadzor, a nakon 10 meseci provedenih u zatvorskom pritvoru, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo porodice ali i brojne osude na društvenim mrežama. Zbog ove odluke i suđenja koje se odužilo porodica nastradale devojke organizuje protest, u subotu 18 septembra, ispred Osnovnog suda u Nišu.

Brat nastrade devojke rekao je da je razlog  “što je njegova sestra nastradala u novembru prošle godine, a ubica još nije osuđen”. “Niz prekršaja, a slučaj još nije rešen”, kazao je.

Suđenje za ovu nesreću je počelo u julu, a na poslednjem ročištu saslušan je veštak psihijatrijske struke, koji je rekao da je optuženi u trenuku nesreće imao 1,38 promila alkohola u krvi. Suđenje se nastavlja krajem ovog meseca.