Vozaču iz nesreće na Bulevaru Nemanjića u kojoj je poginula 25-godišnjakinja kućni pritvor

kućni pritvor

Nako što je 10 meseci proveo u zatvorskom pritvoru, 20-godišnji M.G. optužen da je 21. novembra prošle godine kod pijace na Bulevaru Nemanjića izazvao nesreću u kojoj je poginula 25- godišnja J.P., odlukom Višeg suda preći će u kućni pritvor uz elektronski nadzor. Suđenje se nastavlja krajem ovog meseca.

Na jučerašnjem ročištu optuženom je određen kućni pritvor, a na zahtev njegovog branioca, koji je tražio ukidanje pritvora jer “ne postoji uznemirenje javnosti” i optuženi je mlađe punoletno lice.

Ovakvu odluku koju je sud prihvatio, porodica nastradale devojke je nazvala skandaloznom, a njihov advokat je ocenio da odluka “ide na ruku okrivljenom”.

“Na ovaj način odbrana uzima poene za sebe i olakšava situaciju svoju dalje u toku postupka, jer će okrivljeni dalje sedeti kući. To što će imati elektronski nadzor faktički njemu ne predstavlja nikakav problem da se druži, prima posete i uživa u slobodi, dok ožalošćene porodice nisu u situaciji da dobiju odgovarajuću satisfakciju”,rekao je Živadin Bogdanović, advokat porodice nastradale devojke.

Suđenje za ovu nesreću je počelo u julu, a na jučerašnjem ročištu saslušan je veštak psihijatrijske struke, koji je rekao da je optuženi u trenuku nesreće ima 1, 38 promila alkohola u krvi. Suđenje se nastavlja krajem ovog meseca.