Po treći put otvoren pesnički konkurs „Brankova pohvala svetu“

Foto: Porodica Miljković

„Umesto da pesnik piše poeziju, poezija piše pesnika“ velike su reči našeg princa poezije u čiju čast porodica Miljković organizuje pesnički konkurs „Brankova pohvala svetu“, koji je inspirisan poezijom Branka Miljkovića. U želji da sačuva sećanje na Branka Miljkovića i afirmiše pesničko stvaralaštvo, porodica Miljković u saradnji s Niškim kulturnim centrom treći put organizuje pesnički konkurs namenjen svim poštovaocima i ljubiteljima njegove poezije.

Konkurs je otvoren na dan pesnikove smrti 12. februara i trajaće dvadeset sedam dana (trajanje konkursa nastoji da sugeriše životni vek pesnika – dvadeset sedam godina). Svi zainteresovani moći će da se prijave na konkurs do 10. marta preko sajta. Učesnici mogu da prijave jednu pesmu, a posetioci veb sajta će biti u prilici da glasaju za najviše pet pesama.

Stručni žiri, koji sačinjavaju Goran Stanković, Enes Halilović i Đorđe Despić, odlučivaće o tri najbolje pesme, dok će pesma koja dobije najviše glasova posetilaca sajta poneti nagradu publike. Niški kulturni centar je autorima tri najbolje pesme obezbedio nagrade.

Pobednici konkursa biće objavljeni na Svetski dan poezije 21. marta.

Na prethodna dva konkursa prispelo je skoro 1.000 pesama iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Za vreme trajanja konkursa, veb sajt ima preko 50.000 poseta, gde pristigne i preko 1.500 komentara na nove pesme, a više od 11.000 poštovalaca poezije se registruje kako bi glasalo za najbolju pesmu.

„Samo reč može da nadvisi našu prisutnost“ – zato vas porodica Miljković poziva da učestvujete na konkursu i želimo puno sreće da upravo vaša reč ostane večno upisana u memoare pesničkog stvaralaštva.