Andrija iz Niša je prvi čovek iz Srbije koji je pobedio u igrici koja je zaludela svet

Playerunknown's Battlegrounds Andrija iz Niša je pobedio u igrici
Printskrin

O popularnosti Playerunknown’s Battlegrounds-a svedoči i činjenica da je u svakom trenutku aktivno igra u proseku tri miliona igrača.

Playerunknown’s Battlegrounds, skraćeno PUBG, postala je prava gejmerska senzacija i najprodavanija PC igrica svih vremena. Ono po čemu je PUBG specifičan je način igranja – 100 igrača biva izbačeno na ostrvo sa jednim ciljem – da prežive. Pobednik partije je naravno onaj ko jedini preživi, a Andrija Krstić (30) iz Niša nezvanično je postao prvi igrač koji je iz Srbije pobedio u partiji Playerunknown’s Battlegrounds-a.

– Osvajanje partije predstavlja ogroman uspeh bilo kog igrača na svetu i stavlja Srbiju na mapu zemalja čiji su gejmeri uspeli da izađu kao pobednici u nekoj od partija PUBG-a – istakao je Andrija za Telegraf.

Još jedna interesantna stvar je ta što pobednik dobija poene koji se mogu iskoristiti za dobijanje pravog novca.

– Pobednik kao nagradu dobija poene za koje može kupovati kozmetičke predmete ili iste može pretvoriti u novac – dodaje Andrija.

Andrija je inače PUBG počeo da igra još u decembru 2016. godine kada je bio dostupan kao “early access”.

Video-igrica Playerunknown’s Battlegrounds promenila je svet gejminga za manje od 12 meseci, a nedavno je PUBG postao i najprodavanija igra svih vremena za PC.

Developer Bluehole je postao PUBG Corp, a igra je kompaniji donela zaradu od preko 500 miliona dolara i omogućila ekskluzivni ugovor sa Microsoftom za PUBG na Xbox One konzoli.

Međutim, kada je PC platforma u pitanju, PUBG je do sada prodat u preko 27,8 miliona kopija, prema statistici SteamSpy-a, uz grešku margine od oko 160.000 primeraka.