Pitali smo Nišlije: Šta mislite o radu Parking servisa?

Pitali smo Nišlije: Šta mislite o radu Parking servisa?

Naissus Info pita građane Niša, šta misle o aktuelnim događajima u gradu i Srbiji.

Od nastajanja JKP “Parking servis” u Nišu, sugrađani su imali brojne zamerke na rad ovog preduzeća. Nakon masovnog odnošenja vozila stanarima “Crvenog solitera”, treba podsetiti da je ovo preduzeće, takođe bez bilo kakve najave 2015.godine, sve automobile stanara desetak zgrada koji su bili parkirani u Ulici Pariske Komune odnelo u toku jednog prepodneva.

Samo dan posle reakcije stanara ali i medija postavljen je znak kojim je parkiranje dozvoljeno, ali novac za “uslugu” Parking servis im nije refundirao.

I to nije sve, preko puta GO “Medijana”, ispred zgrada stanara takođe u ovoj ulici, preko tada propalih behaton ploča koje je “Niskogradnja” pravila upravo za njihove potrebe, Parking Servis obeležio je prostor za naplatu, i tako napravio još veći problem za parkiranje vozila i u ovom delu grada, a sve što je uložilo ovo preduzeće, bila je farba i krivudave linije preko propalih behaton ploča a građani navode još mnogo ovakvih primera.

Pitali smo Nišlije: Šta mislite o radu Parking servisa?

“Sve je manje mesta za parkiranje, kružim po pola sata nekad tražeći mesto, a kad ostavite auto gde nema nikakvog znaka, oni odnesu kola”, kaže jedan sugrađanin koji živi u Ulici Branka Krsmanovića.

“Kružim, kružim, i čekam da neko izađe, da parkiram da mi ne bi odneli auto. Obeležili su mesta koja su pravljena kad i zgrada za nas stanare i naplaćuju, a to mi ne garantuje mesto”, kaže jedna sugrađanka koja živi u Ulici Pariske Komune.

“Samo čekam da obeleže parking mesta preko ovih behaton ploča i da počnu da nam naplaćuju parking ispred sopstvenih zgrada, a mesto nije zagarantovano, pravim po tri kruga da nađem mesto, evo prave se nove zgrade, biće još veći užas”, ocenjuje jedan Nišlija koji živi u Ulici Branka Krsmanovića

“Idem pešice u centar grada baš zbog nedostatka parking mesta”, kaže jedna sugrađanka.

“Nekad preskoče skupa vozila kad ih nose a odnose jeftina, verovatno procenjuju kome smeju a kome ne da nose”, smatra jedan Nišlija, koji živi na Bulevaru Nemanjića.

“Kod nas u Jagodin maloj nose ljudima kola ispred sopstvenih kuća, nemam reči”, tvrdi jedna Nišlijka.

“Ovde na Bulevaru i u centru grada ima malo parking mesta, ništa ne ulažu ali nose vozila i naplaćuju usluge”, smatra jedan sugrađanin.

“Mogli bi da budu tolerantniji nose automobile,  nose kola posle jednog minuta ako vide da niste platili parking, samo obeležavaju parking mesta, a ništa nisu napravili još i posluju sa gubitkom”, tvrdi jedan Nišlija.

“Oni održavaju i rasvetu a vidite kakva je, na primer na Paliluli zvali smo više puta nema uličnog svetla, oni kažu da nemaju vremena”, trvrdi jedan sugrađanin.

“Nema mesta, ispred zgrade, ni oko zgrade, a ostavim li kola na zelenu površinu to je prekršaj, tamo u Romanijskoj je haos”, opisuje svoje iskustvo jedan sugrađanin, i dodaje da treba napraviti besplatna parking mesta za stanare, navodeći da je sve više novih zgrada sa nedovoljno mesta za stanare kao jedan od ključnih problema.

“Od kako postoji sa identičnim problemima se suočavamo. Osnovnu delatnost Parkin servis je počeo da ispunjava izgradnjom javnih garaža”,kaže jedan građanin.

On kao najveći problem ističe što i dalje “zloupotrebljavaju” javnu površinu u sopstvene svrhe.

“Ne pripada njima nego građanima, pa samim tim nemaju pravo da uzurpiraju javne površine i naplaćuju, to nije njihovo, evo vam primer stanara “Crvenog solitera””,dodaje on i zamera što je i u Čairu počela naplata parkinga.

Napomena: Anketa je rađena na potezu od Ulice Branka Krsmanovića, Pariske Komune, Bulevara Nemanjića, kod Doma zdravlja, zaključno sa Voždovom.