Stanari “Crvenog solitera” blokirali saobraćaj nakon što im pauk odneo vozila bez ikakve najave

crvena zgrada
Foto: Jovan Ristić

Nakon 60 godina parkiranja na istom mestu, radnici JKP “Parking Servisa” odneli su vozila stanarima “Crvenog solitera” bez ikakvog upozorenja. Zbog toga su izašli na ulice i zaustavili saobraćaj.

Stanari “Crvenog solitera” u Ulici Stefana Prvovenčanog na raskrsnici kod crkve “Svetog Luke”, sinoć su na kratko blokirali saobraćaj, jer su im noć pre toga bez bilo kakve najave, odneli petnaestak vozila. Stanari kažu da dogovor sa Gradom postoji, doduše usmeni, i da se tu parkiraju 60 godina, a ovaj potez Parking Servisa za njih je “bezobrazan gest”, pa su zatvorili saobraćaj u ovom delu kako bi na to ukazali.

Zbog čega su im nakon usmenog dogovora sa Gradom, i parkiranja ispred svoje zgrade već 60 godina odneli vozila stanarima i dalje nije jasno. Naime, oni kažu da su se žalili još ranije Sekretarijatu za saobraćaj zbog vozača koji tu parkiraju a koji ne žive u ovoj zgradi. Tražili su, kako ističu, da se postavi tabla koja bi označavala mesto za parkiranje samo za njih, ali im je data rečeno da tu ne može da se postavi znak, s obzirom da se zgrada nalazi na uglu raskrnice, ali da neće biti nikakvih problema.

Ipak, obećanje nije održano pa su nakon uklanjana vozila morali da podižu vozila, plate uslugu Parking Servisu i kaznu koju su morali da plate zbog nepropisnog parkiranja.

Dodaju da mnogi od njih plaćaju godišnje karte, ali da često zbog nedostatka parking mesta, ostavljuju svoja vozila isperd zgrade, i traže dogovor sa nadležnima. Oni najavljuju novi skup uz napomenu na će ga prijaviti kako bi ovaj problem bio rešen.

Iz Parking Servisa ne odgovaraju na pozive medija, niti su se za sad oglasili.

Inače ovo nije prvi put, da Parking Servis odnosi u kratkom roku brojna vozila sa mesta na kojima je parkiranje bilo prećutno dozvoljeno, a upravo zbog nedostatka parking prostora.

Pre 6 godina, 2015.godine, sve automobile stanara desetak zgrada koji su bili parkirani u Ulici Pariske komune tri pauka je odnelo u toku jednog prepodneva. Samo nekoliko dana posle reakcije stanara ali i medija postavljen je znak kojim je parkiranje dozvoljeno, ali novac za “uslugu” Parking servis im nije refundirao.

Osim toga preko puta GO “Medijana”, ispred zgrada stanara takođe u ovoj ulici, preko tada propalih behaton ploča koje je “Niskogradnja” pravila upravo za njihove potrebe, Parking Servis je obeležio je prostor za naplatu, i tako napravio još veći problem za parkiranje vozila i u ovom delu grada, a sve što je uložilo ovo preduzeće, bila je farba i krivudave linije preko propalih behaton ploča.