Pet trikova da vaš dom uvek miriše – zamenite hemijske preparate prirodnim

dom
Foto: Ilustracija, Pixabay

Umesto korišćenja hemijskih preparata za osveženje prostora, izaberite neki od sledećih, prirodnih, “pomagala” pomoću kojih će vaš dom mirisati i uvek biti svež.

Kako bi vaš dom uvek bio svež i bio vaša mala oaza isprobajte ovih pet načina i nećete pogrešiti.

Kućno cveće

Ono možda i ne miriše, ali prisustvo malih saksija kućnog cveća i začinskog bilja u dnevnom boravku, kuhinji i kupatilu pomaže u smanjenju zagađenja i cirkulisanju svežeg vazduha u zatvorenom prostoru.

Kora citrusa

Nemojte bacati koru narandže, limuna, limete i drugh citursa. Možete ih ubaciti u vrelu vodu te na taj način dobiti osvežavajući miris u vašoj kuhinji. Osim toga, možete i da ih ubacite u manje činije s vodom i postavite u bilo koji dio životnog prostora.

[irp]

Sirće

Naspite sirće u manje posude i postavite ihh u ugao prostorije – ono će apsorbovati i neutralisati sve neprijatne mirise.

Eterično ulje i voda

U boci sa raspršivačem pomešajte eterično ulje i vodu te dobijenom mešavinom isprskajte nameštaj i tepihe. Najbolje od svega je što svaku prostoriju možete namirisati drugom notom: dnevni boravak lavandom, spavaću sobu kedrovinom, a kupatilo mentolom – sve je do vašeg ukusa.

Lavanda

Vaša odeća će uvijek lepo mirisati, ako u ormar stavite sušenu lavandu. Možete je naći pakovanu u vrećicama (preporučujemo da je koristite u ovom obliku, kako se ne bi prosula po ormaru).

Sa toplim danima pojaviće se i mnogobrojni insekti koji će otvoriti sezonu uboda. Donosimo i više nego efikasan način da se izborite sa ovim problemom: Sredstvo za odbijanje insekata učiniće boravak na vešem balkonu i u vašem domu dosta prijatnijim.

Napravite sopstveno sredstvo za odbijanje insekata

Autor: minimagazin.info